Utanmadan konuşuyorlar!

Yakıp yıktıkları Afganistan için özür dilemek yerine halen işgali aklamaya çalışıyorlar.

DÜNYA 24.07.2021, 04:35
14
Utanmadan konuşuyorlar!
Afganistan’ı kan gölüne çeviren ve geride enkaza dönüşmüş bir ülke bırakan Batılı liderlerden son dönemde art arda açıklamalar geldi. Afganistan’daki katliamlarını sahiplenmekten uzak duran, bir de utanmadan Afgan halkına akıl vermeye çalışan Haçlı liderlerin işgali aklama çabaları bir kez daha nefretleri üzerlerine çekti. Terörle mücadele yalanına sığınan Alman Şansölyesi Angela Merkel, “Afganistan’da yeni bir ulus inşa etmeyi başaramadık” derken, işgalin fiili lideri olan eski ABD Başkanı Bush ise savaşın haklılığını (!) savunarak Amerikan yönetiminin Afganistan’dan çekilmesinin hata olduğunu söyledi.

Afganistan’ı yerle bir eden Haçlı liderler, kanlı işgalin üzerinden geçen 20 yılın ardından çektirdikleri acılar adına Afgan halkından özür dilemek yerine yine işgali aklama çabasına girdiler. Afganistan’ın yağmalanmasının öncülerinden olan Angela Merkel ve George W. Bush’un NATO ve ABD’nin Afganistan’dan çekilmesine ilişkin yaptıkları açıklamalar, “yüzsüzlüğün bu kadarı da olmaz” dedirtti. ABD ve NATO’nun 2001’de başlattığı Afganistan işgalinin üzerinden geçen 20 yılda 2 milyonu aşkın savunmasız insan hayattan koparılırken, işgal sonrası oluşan açlık, sefalet, terör ve yoksullukla baş edemeyen biçare Afgan halkı şimdi de göç sorunu ile uğraşıyor.

Afganistan’ın işgal edilmesinde kilit rol oynayan NATO’nun kurmaylarından Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Beyaz Saray’da ABD Başkanı Joe BIden’la görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Uzun yıllar boyunca, Afganistan’da ABD ile birlikte çalıştık, belli bir dereceye kadar terörizm tehlikesini kontrol altına alabildik ancak ne yazık ki görünmesini istediğimiz gibi bir ulus inşa edemedik” dedi.
* Afganistan ve Irak işgallerinin baş faili olan eski ABD Başkanı George W. Bush ise yine Afganistan’ı işgal etmelerinin haklılığını (!) savunarak, ABD ve NATO birliklerinin Afganistan’dan çekilmesinin hata olduğunu söyledi. Gerisinde milyonlarca Müslüman’ın cesedini bırakan Bush, büyük bir arsızlık örneği sergileyerek, “Afgan kadınları ve kız çocukları için tarif edilemez şekilde endişeleniyorum” dedi. Babası gibi Müslüman katili olan Bush’un 2001-2009 yılları arasındaki 8 yıllık başkanlık dönemi Irak ve Afganistan’da bizatihi emrini verdiği katliamlar, tecavüzler ve soykırımlarla hatırlanıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı