“Uyuşturucu toplumsal bir tehdit”

Temiz Toplum Derneği Adana Başkanı Ramazan Çiçek, şehirdeki madde kullanımına yönelik bir basın açıklaması düzenledi.

GÜNDEM 22.11.2021, 04:35
32
“Uyuşturucu toplumsal bir tehdit”
Türkiye’de madde kullanımı istatistikleri hızla artıyor. Başta gelecek nesillerimiz olan gençler olmak üzere tüm toplumu tehdit eden uyuşturucu kullanımıyla mücadele eden Temiz Toplum Derneği, Adana’daki uyuşturucu kullanımına ilişkin bir basın açıklaması düzenledi. Temiz Toplum Derneği Adana Başkanı Ramazan Çiçek tarafından medya mensuplarının katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında Adana’nın uyuşturucu sorununa dikkat çekildi.

Türkiye’de uyuşturucu ile mücadelenin genel olarak arzı engelleme noktasında yapıldığını söyleyen Temiz Toplum Derneği Adana İl Başkanı Ramazan Çiçek, “Uyuşturucu ile mücadelede arzı engellemek önemli ancak yeterli değil. Bu konuda İçişleri Bakanlığı kadar, Yeşilay kadar, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da, Sağlık Bakanlığı’nın da, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da,
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da, yerel yönetimlerin de bu mücadeleye ortak olması gerekiyor. Bu konuda aileler de, öğretmenler de, medya da, STK’lar da kısacası herkes elini taşın altına koymalı. Çünkü herkesin görev ve sorumlulukları farklıdır” ifadelerini kullandı.

Ramazan Çiçek, uyuşturucuya karşı toplumsal bir mücadelenin gerektiğine değinerek, “Hep birlikte mücadele etmeyince başarılı olamadığımızı görüyoruz. Dün senaryolara konu olan olaylar bugün sokaklarımızda. Ayrıca uyuşturucu sadece kullanana değil, etrafına da zarar veriyor. Başka suçları da tetikliyor. Bu zehir toplumsal bir tehdit içeriyor. Gençler, uyuşturucu da, size uyuşturucu veren de sizin dostunuz olamaz. Çevre ve akran baskısına boyun eğmeyin. Size bunlar teklif edildiğinde özgüvenle hayır deyip, durumu ailenize ya da öğretmeninize bildirin” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı