Uzman isim dolar satanları yakaladı! Bakan Nebati bu işe ne diyecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin 20 Aralık gecesi dolar satışları için kullandığı sözlere iktisatçı Mustafa Sönmez'den cevap geldi. Sönmez, dikkat çeken sözlerle Nebati'ye tepki gösterdi.

EKONOMİ 28.12.2021, 15:05
14
Uzman isim dolar satanları yakaladı! Bakan Nebati bu işe ne diyecek?
İktisatçı Mustafa Sönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ekonomi mesajlarına tepki gösterdi. Nebati’nin dün akşam ki A Haber’deki sözlerine de tepki gösteren Sönmez, dikkat çeken paylaşımda bulundu. Nureddin Nebati 20 Aralık gecesindeki dolar satışları için, “20 Aralık’ta kamu bankaları devreye girmedi. O gece binlerce bireysel satıcı devreye girdi ve adeta birbirleriyle yarıştılar. O gece dövizini bozdurmak için adeta insanlar yarışa girdi.” ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati 23 Aralık’taki NTV canlı yayınında da “15 liradan, 16 liradan, 17 liradan dolar alanlar büyük finansörler değil. Büyük finansörler, bu işin bir şekilde döneceğini bilir. Ama çarpılan kim oldu? Küçük yatırımcılar.” açıklamasında bulunmuştu. 

Dolar ve ekonomi yorumlarıyla bilinen Ekonomist Mustafa Sönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin söz konusu açıklamalarına sosyal medya platformu Twitter hesabından bir paylaşımla cevap verdi.
Mustafa Sönmez, “Düne kadar, “Küçük yatırımcı çakıldı” diyen Nebati konuştukça batıyor. O gece kamu bankaları devrede yokmuş. Gerçek kişiler satışa geçip $’ı 18’den 11’e indirmişler. Bunu yalanlayan o kadar çok TCMB ve BDDK verisi var ki. Ama bırakın bu laflar arşivde dursun. Yargıda lazım olacak.” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı