Uzmanlar gümüş fiyatları için uyardı! Büyük yükseliş kapıda

Yeni güne yatay bir grafik seyrederek başlayan Gri metal gümüş 25,45 dolar seviyelerinde işlem gördü.

EKONOMİ 03.08.2021, 19:50
15
Uzmanlar gümüş fiyatları için uyardı! Büyük yükseliş kapıda
Geçen hafta düzenlenen FED toplantısı sonrasında yakaladıkları ivme ile yükseliş trendine girerek önemli direnç seviyelerini aşan değerli metaller, yeni haftada yönünü aşağıya çevirdi. Gri metal olarak adlandırılan gümüş ise bu süreçte 25,80 dolar seviyelerine kadar çıkmış olsa da yeni gün ile birlikte gümüş 25,45 dolar seviyelerine kadar düştüğü görüldü. Kıdemli piyasa analistlerinden Anil Panchal ise gün içerisinde kaleme aldığı analizde, gümüşün momentum kazanabilmesi için 25,60 dolar seviyesine kadar tekrardan tırmanması hatta aşması gerektiğini yazdı.
Temmuz ayını yatırımcılarına kayıplar yaşatarak kapatan gri metal gümüş ağustos ayına da olumlu bir başlangıç yapamayarak yatırımcılarını üzdü. Geçtiğimiz hafta düzenlenen FED toplantısı sonrası 25,80 dolar seviyelerine kadar çıkarak yatırımcılarını oldukça gülümseten gri metal bu seviyelerde tutunamamış ve yeniden 25,30 dolar seviyelerine kadar gerilemişti. Uzmanlar gümüşün yeniden yukarı yönlü momentum kazanabilmesi için 25,60 dolar seviyesine kadar çıkması hatta bu sebiyeyi aşması gerektiğine dikkat çekiyor.
Güncel gümüş analizini yayımlayan analistlerin başında gelen Değerli metal piyasası analisti Vladimir Zernov, Değerli metaller için olumlu bir hava olmasına rağmen gri metal olarak adlandırılan gümüşün geri çekilmeye devam ettiğini belirterek, ons altındaki hareketin gümüş için de önemli olduğuna dikkat çekti. Deneyimli analist gümüşte 25,60 dolar seviyesinin aşılmasının yeni bir momentum sağlayabileceğini belirterek fiyatların yukarı yönlü devamlı bir hareketinin olacağını vurgularken, ilerleyen süreçte 25 dolar desteğinin ise oldukça kritik olacağını vurguladı:
Kıdemli piyasa analistlerinden Anil Panchal ise kaleme aldığı gri metal gümüş analizinde, yeni haftanın değerli metaller için olumsuz ilerlemesine bağlı olarak gümüşte yönelimin aşağı yönlü olduğunu vurguladı. Olumsuz senaryoda gümüşün 24,45 dolar desteğini aşarak 23,77 dolar seviyelerine gerileyebileceğini belirten deneyimli analist, olumlu senaryoda 26,80 dolar seviyelerinin test edilebileceğini belirtti:
Geçtiğimiz hafta düzenlenen FED toplantısı sonrası büyük bir yükseliş trendi yakalayan ons altın, 1.794 dolar seviyelerinden 1.830 dolar seviyelerine kadar ciddi bir yükseliş gerçekleştirdi. Ancak bu noktada karşılaştığı satış baskısıyla düşüşe geçen sarı metal, 1.810 dolar seviyelerine kadar geriledi. Uzmanlar cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verilerinin değerli metaller açısından oldukça önemli bir süreci hazırlayacağına dikkat çekerken, 1.800 dolar desteğinin bu sürece kadar korunmasının da sarı metal için oldukça hayati bir öneme sahip olduğunu belirtiyor. 
“Gümüş, zayıf dolar ve düşük hazine getirilerine rağmen geri çekiliyor. Gri metal 25,57 dolar seviyelerinde yer alan hareketli ortalamanın üzerine çıkamadı. Ons altın da zayıf dolar ve düşük hazine getirilerine rağmen düşüyor. Gümüş şu an 25,30 dolar desteğini test ediyor. Bu seviye aşılırsa 25 dolar destek seviyesine doğru hareket edecektir. Gri metalin yukarı yönlü momentum geliştirme şansına sahip olması için ise 25,60 dolar seviyesini aşması gerekli.”
“Gümüş yeni haftaya olumsuz başladı. Momentumun düşüş yönünde olması ve tekrarlanan U dönüşleri dikkate alındığında gri metalde gerileme 25 dolar ve 24,70 dolar seviyelerine kadar uzayabilir. Satış baskısının hızlanması ile 24,45 dolar seviyelerinin de aşılması ise yılın en düşük seviyesi olan 23,77 dolar seviyelerinin yeni bir testi için gümüşü savunmasız bırakacaktır. Ancak trendin yukarı yönde hareket ettiği ve 25,60 dolar seviyesinin aşıldığı senaryoda 25,90 dolar seviyesi hedeflenecektir. Bu güçlü direncin kırıldığı durumda ise temmuz ayı zirvesi 26,80 dolar seviyeleri test edilebilir.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı