Uzmanların dolar kuru çelişkisi: Çıkacak mı düşecek mi?

Dolar kuru için uzmanlar Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi açıklamada bulunuyor. Ancak uzmanların yaptığı açıklamalar çelişkili olunca ortaya dolar çıkacak mı düşecek mi? sorusu gündeme geldi.

EKONOMİ 14.07.2021, 11:10
13
Uzmanların dolar kuru çelişkisi: Çıkacak mı düşecek mi?
Dolar kuru için tüm gözler Merkez Bankası Para Politkası Kurulu Toplantısı'nda alacağı faiz kararına çevrildi. Merkez Bankası faiz kararını bugün saat 14.00'te açıklayacak. Merkez Bankası kararı beklenirken uzmanlarda dolar kuru için açıklamalarda bulunuyor.
Ekonomist Selçuk Geçer dolar kuru 9 lirayı aşacak ve tarihinin en yüksek rekorunu kırarak 9.50 lira seviyesini ulaşacağını söyledi. Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar kuru nereye gider sorusunu cevaplayan ekonomist Remzi Özdemir ise dolar kurunun düşeceğini belirtti. Dolar kuru için gelen bu çelişkili yorumlar sonrası ortaya dolar çıkacak mı düşecek mi? sorusu gündeme geldi. Piyasalar bugünkü kararı beklerken Merkez Bankası'nın faizi sabit bırakacağı ve verilecek mesajlara bakılacağı belirtiliyor. İşte uzmanların yaptığı dolar kuru ile ilgili çelişki açıklamalar şu şekilde:
Dolar için yaptığı tahminlerle dikakt çeken ekonomist Selçuk Geçer, "Merkez Bankası'nın kararı bütün süreci belirleyecek faizleri sabit tutarsa faiz indirimi gibi algılanır ve 9.50'ye kadar giden bir dolar görürüz." dedi.
Dolar kurunun TL karşısında çok yüksek olduğunu ve TL'nin daha değer kaybedeceğini belirten Selçuk Geçer, "Umarım bir de varlık alımlarının azaltılacağı şeklinde bir şair açıklama gelmez öyle bir durumda zaten doları kimse tutamaz. Hele ki bir de bizim Merkez Bankası politik davranış faizleri aşağı çekmeye kalkarsa o zaman doları topla toplayabilirsen." ifadelerini kullandı.
Merkez Bankası faiz kararı ve dolar kuru ile ilgili açıklamada bulunan Yeniçağ gazetesi ekonomi yazarı Remzi Özdemir, Bankacılık kulislerinden aldığım bilgilere göre Merkez Bankası bu ay da pas geçeceğini belirterek doların bugün düşeceğini açıkladı.
Piyasalar tarafından Merkez Bankası'nın faiz kararında indirime gitmeyeceği ve sabit tutarak pas geçilmesini satın alındığını söyleyen Özdemir, "Ankara’daki politik kulislerden alınan bilgiler şuanda dolar fiyatına yansıyor. Dolar fiyatında bir gevşeme var. Merkez Bankası’nın bu kararından sonra dolar kurunun bir miktar daha aşağıya gevşemesini bekliyorum. En azından 8.60 TL’nin biraz altını test edeceğiz" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı