Üzücü gelişme: Fırat Kalkanı'nda şehit sayısı 2'ye yükseldi

Fırat Kalkanı Bölgesi Mare’de, Tel Rıfat Bölgesi'nden PKK-PYD’nin güdümlü füze saldırısında Özel Harekat Polisleri Cihat Şahin ve Fatih Doğan şehit oldu.

GÜNDEM 11.10.2021, 10:00
2
Üzücü gelişme: Fırat Kalkanı'nda şehit sayısı 2'ye yükseldi
Suriye'de ABD destekli PKK/YPG terör örgütü Fırat Kalkanı Harekât bölgesinde güvenlik güçlerimize saldırdı. Alçak saldırıda Özel Harekat Polisleri Cihat Şahin ve Fatih Doğan şehit oldu. 
İçişleri Bakanı Soylu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Kahraman Özel Harekat Polislerimiz Cihat Şahin ve Fatih Doğan, Fırat Kalkanı Bölgesi Mare’de, Tel Rıfat Bölgesi'nden PKK-PYD’nin güdümlü füze saldırısıyla şehit edildiler. Şehitlerimizin ailelerine, Milletimize, Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.
Öncesinde ise İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi Azez’de zırhlı araca PKK/PYD terör örgütü tarafından Tel Rıfat Bölgesi’nden güdümlü füze ile yapılan saldırı sonucunda; Suriye Görev Gücünde görevli 1 özel harekat polisimiz şehit olmuş, 1’i ağır olmak üzere 3 özel harekat polisimiz yaralanmıştır. Şehidimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.” denilmişti.
Azez-Mare hattında intikal halindeyken saldırıya uğrayan Kirpi tipi zırhlı aracın görüntüleri, teröristlerin ATGM türevi (antitank guided missile-güdümlü tanksavar silahı) bir silah kullandığını gözler önüne serdi.

Öte yandan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, genel müdürlüğün sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı.
Aktaş, mesajında, "Gaziantep Özel Harekat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Cihat Şahin, Suriye Görev Gücü kapsamında 10 Ekim 2021 günü saat 17.00 sıralarında Fırat Kalkanı Harekât Bölgesi Azez-Mare'de zırhlı araçlarla intikal esnasında uğradıkları saldırı sonucu şehit olmuştur. Aziz şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerim" ifadelerini kullandı. Milli Savunma Bakanlığı da şehitler için taziye mesajı yayınladı. 

pic.twitter.com/BKaYtnA1TC
— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) October 10, 2021


pic.twitter.com/HHXAym5EFg
— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) October 11, 2021


Şehidin Elazığ'daki baba evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Cihat Şahin'in Kırklar Mahallesi Öğün Sokak'ta yaşayan anne ve babası ile yakınlarına acı haber verildi. Evine Türk bayrağı asılan biri 3, diğeri 7 yaşındaki 2 çocuk babası şehit Şahin'in 7 kardeşten dördüncüsü olduğu ve annesi Emine ile Mehmet Şahin'in kızlarını üniversiteye kayıt yaptırmak için Eskişehir'e gittikleri öğrenildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaparken Fırat Kalkanı bölgesinde görevlendirilen şehit Fatih Doğan'ın acı haberi, Adıyaman merkezde Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan Mehmet ve Emine Doğan çiftine askeri yetkililer tarafından verildi. Fatih Doğan'ın acı haberini alan aile, cenazenin bulunduğu Gaziantep'e hareket etti. 2 kız ve 1 erkek kardeşi bulunan şehit Doğan'ın 1 yıl önce evlendiği öğrenildi.
Şehit olan Fatih Doğan ve Cihat Şahin’in cenazesi bu sabah saat 10.00’da Gaziantep’te düzenlenecek törenin ardından memleketlerine gönderilecek. 
pic.twitter.com/BKaYtnA1TC — T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) October 10, 2021
pic.twitter.com/HHXAym5EFg — T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) October 11, 2021

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı