Uzun hava ve gazellerle tanınan 'Dadaş Necati' hayatını kaybetti

Erzurum'da söylediği uzun hava ve gazellerle sosyal medyada ilgi gören 'Dadaş Necati' lakaplı Necati Tutaş (86), vefat etti.

AİLE 08.05.2021, 15:40
25
Uzun hava ve gazellerle tanınan 'Dadaş Necati' hayatını kaybetti
Merkez Yakutiye ilçesi Çırçır Mahallesi'nde eşi Semiha Tutaş ile yaşayan 4 çocuk, 14 torun sahibi 'Dadaş Necati' lakaplı Necati Tutaş, dün gece evinde kalp krizi geçirdi. Çağırılan ambulansla hastaneye kaldırılan Tutaş, Hakk'ın rahmetine kavuştu.
Necati Tutaş için bugün öğle saatlerinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık'ta cenaze namazı kılındı. Pandemi tedbirleri altında kılınan namaz sonrası Tutaş'ın cenazesi Asri mezarlıkta dualar arasında toprağa verildi. 
Tutaş'ın oğlu Mehmet Zeki (49), babasının banyoda düştüğünü eve gelen 112 görevlilerinin ambulansta müdahale ederek hastaneye götürmelerine rağmen acilde vefat ettiğini söyledi.
Tutaş, "Babam kalender bir insandı, gerçekten iyi bir Dadaş'tı. Ben babamla kardeş gibiydim. Dert ortağım, sırdaşımdı. Buraya kadarmış, rabbim buraya kadar müsaade etti. Allah gani gani rahmet etsin. Ben babamdan razıydım, inşallah o da benzen razıdır." diye konuştu.
Cenaze namazına katılan Yusuf Koç ise, "Sesiyle, yüreğiyle, yaşantısı, elbisesiyle Erzurum'u her yerde güzel temsil etti. Erzurum'un ve bizlerin başı sağ olsun" dedi. 
Hemşehrileri tarafından sevilen Necati Tutaş, 10 yaşından beri beline taktığı kuşağını bir gün olsun çıkarmadı. Söylediği uzun hava ve gazellerle sosyal medyada ilgi gören Tutaş'ın videoları tıklanma rekorları kırdı. Camilerde gönüllü olarak müezzinlik de yapan Dadaş Necati'nin vefatı, sevenleri ve hemşehrilerini üzdü.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı