Vahap Seçer "miting krizi"ni anlattı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "miting krizi"ni anlattı.

GÜNDEM 29.11.2021, 08:40
9
Vahap Seçer
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP’nin Cumhuriyet Meydanı’nda yapmak istediği mitinge izin verilmemesiyle ilgili konuştu.
Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuışan Vahap Seçer, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Eylül 2021'de “açılış” adı altında aynı yerde miting düzenlediğini söyledi.
Seçer, şu ifadeleri kullandı:

Seçer 4 Aralık'ta yapılacak miting için Cumhuriyet Meydanı'nın CHP'ye verilmemesini şu gerekçeye dayandırdı:

"Cumhuriyet alanı Mersin Belediyesi'nin tapulu arazisidir. Mersin'de miting alanları belli ama AKP miting alanı yeri olarak belirlenmeyen Cumhuriyet alanında miting yaptı. Aynı yerde CHP de miting yapmak istedi. Vali, CHP'nin o meydanda miting yapmasına izin vermedi. Valiliğin yaptığı devlet adamlığına yakışmadı. İl başkanımız sonunda her zaman miting yapılan Mersin Tevfik Gür Stadı'nın yanındaki alanda miting yapmayı kabul etti. Hangi şart olursa olsun mitingimiz görkemli olacak."
"Aynı meydanda miting yapmamıza izin verilseydi ertesi gün Erdoğan'ın yaptığı mitingle Kılıçdaroğlu'nun mitinginin fotoğraflarını yayınlayacaktık. Erdoğan'ı mitinginde alanın 4'te 1'i ancak doldurulmuşken Kılıçdaroğlu'nun da aynı alanın tamamının hıncahınç dolu olduğu görülecekti. Aynı meydanda iki mitingin karşılaştırılmasını da engellemiş oldular. Şunu da söyleyebilirim ki gösterilen yeni miting alanının da dolup taşacağına tanık olacağız."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı