Valilik Balıkesir'de ormanlara girişi yasakladı

İzmir'in ardından Balıkesir'de de valilik kararıyla ormanlara giriş yasaklandı.

AİLE 29.07.2021, 22:30
17
Valilik Balıkesir'de ormanlara girişi yasakladı
Balıkesir Valiliği, mesirelik alanlar ve tabiat parkları haricinde tüm ormanlık alanlara girişleri yasakladı. Bunun yanında Valilik kararıyla söz konusu bölgelerde ateş yakılmasının da yasaklandığı öğrenildi.
İzmir Valiliği de Benzer Bir Karar Almıştı
İzmir Valiliği de benzer bir karar alarak ormanlık alanlara girişleri yasaklamış, kararı resmi Twitter hesabından bildiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Ciğerlerimizi yakan yangınları büyük bir üzüntü ile takip ediyorum. İzmir'de ormanlara girişler Valilikçe yasaklandı. Belediye ekiplerimiz teyakkuz halinde. Şüpheli bir durumla karşılaşırsanız emniyetle ya da bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ormanlarımızı birlikte koruyalım" demişti.
Manavgat'ta Orman Yangını Çıkaran 2 Kişi Köylülerin Elinden Kaçmıştı
Manavgat ile başlayan ve Akseki ( Antalya), Kayseri, Kozan ( Adana), Mersin, Kahramanmaraş, Kütahya, Osmaniye, Derince ( Kocaeli),  Marmaris (Muğla), Datça (Muğla), Didim (Aydın) ile Bodrum'da (Muğla) ve Köyceğiz'de çıkarılan yangınlarla planlı bir operasyon düzenleniyor. 
Yaz aylarının gelmesinin ardından sıcak havanın etkisiyle çıktığı düşündürülmek istenen ancak aynı anda yurdun birçok bölgesinde başlayan yangınların ardı arkası kesilmiyor. Aynı anda başlayan yangınların Kürtçü terör örgütü tarafından çıkarıldığı düşünülüyor.
Manavgat'ın Yaylaalan Mahallesi sınırında ormana ateş salarak yangın çıkaran 2 şüphelinin köylülerin elinden son anda kaçtığı belirtilmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı