“Valilikle ilgili akıllara birçok soru getiriyor”

Saadet Partisi Kastamonu İl Başkanlığı’ndan Kastamonu gündemine ilişkin bir basın açıklaması yayınlandı.

GÜNDEM 01.02.2023, 04:35
“Valilikle ilgili akıllara birçok soru getiriyor”
  Saadet Partisi Kastamonu İl Başkanı Kadir Yalçın tarafından yayınlanan basın açıklamasında Kastamonu Valiliği’nin uygulamalarına ayrımcılık denebilecek uygulamalarına dikkat çekildi. Kadir Yalçın tarafından yayınlanan açıklamada valilerin işlerini yaparken görev bilincini iyi analiz etmesi gerekti vurgulandı.

Saadet Partisi Kastamonu İl Başkanı Kadir Yalçın, yayınladığı basın açıklamasında valilik makamının önemine işaret edilerek, “Ülkemizde bir şehir ve bir şehir halkı olmadan, kimse vali olamaz. Ama bir şehirde vali olmadan ya da iktidar bir vali atamadan o şehir halkı yine var olur ve varlığını devam ettirir. Yani kısacası vali yolcu halk ise hancıdır. Dolayısıyla bir şehrin atanmış valisi işlerini yaparken varlık sebebini çok iyi analiz etmesi gerekir. Bir diğer nokta, idarecide olması gereken karakter, en vazgeçilmez vasıflardandır. Karakter bir yönüyle de esasen liyakatin içinde gizlenmiş olup sevk ve idarede çok önemli bir yere sahiptir. Yine bir vali devletin halk nezdindeki görünen yüzlerinden biridir. Bu nedenle de toplumun huzuru ve refahını sağlamak adına çalışmalar yapmak zorundadır. Bunu göstermekte sadece lafla olmaz” ifadelerini kullandı.

Kastamonu Valiliği’nin yaptığı ziyaretleri hatırlatan Kadir Yalçın, “Kastamonu Valiliğinin sosyal medya resmi hesabından öğrendiğimiz kadarıyla sayın vali bey MHP’nin atanmış il başkanına hayırlı olsun ziyaretinde bulunmuştur. Bu davranış müstakil haliyle güzel bir davranış olarak görülmektedir. Ancak Kastamonu’daki diğer siyasi partilere benzer hayırlı olsun ziyaretlerinin yapılmaması valilikle ilgili akıllara birçok soru getiriyor. Siyasi partilerin hepsi Kastamonu insanının düşüncesini ve iradesini oluşturan partilerdir. Dolayısıyla sayın vali devletin valisi mi? Devletin valisi olarak bu davranışı kendi iradesiyle mi yapıyor yoksa sadece içişleri bakanından aldığın talimatla mı yapıyor? Bunu ben Saadet Partisinin il başkanı olarak sormak zorundayım” açıklamalarında bulundu. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı