Vatan Partisi ‘gemiyi terk’ ediyor: AKP yan çizdi, ortak olmayacağız

Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı Vatan Partisi'nden ‘gemiyi terk’ işareti geldi. Vatan Partisi, aldığı yeni MYK kararında "AKP yan çizdi, ortak olmayacağız" denildi.

GÜNDEM 09.08.2022, 15:35
2
Vatan Partisi ‘gemiyi terk’ ediyor: AKP yan çizdi, ortak olmayacağız
Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı Doğu Perinçek'in partisi Vatan Partisi'nden ittifakı terk edeceklerine yönelik sinyal geldi. Vatan Partisi açıkladığı MYK kararları ile AKP ile resmen yol ayrımına geldiğini belirtti.
Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı ve beraberindeki parti yöneticilerinin düzenlediği basın toplantısında, alınan kararlar kamuoyu ile paylaşılan kararlarda; “ Ak Parti’nin Türkiye’yi tek başına yönettiği dönemin sonuna gelmiş bulunuyoruz. AK Parti iktidarının Atlantik sistemine uyum gösteren ve Üretim Devrimine yan çizen çözümsüzlüğüne ortak olmayacağız” denildi.
BirGün gazetesinde yer alan habere göre kararlarda şu ifadeler yer aldı:
Sistem içi çözümler geçersizdir. Ak Parti’nin Türkiye’yi tek başına yönettiği dönemin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Vatan Partisi’nin merkezinde olduğu Üreticilerin Millî Hükümeti biricik çözümdür ve kaçınılmazdır. Seçime giden süreçte ABD’nin kaos tertiplerine geçit vermeyeceğiz. FETÖ ve PKK/HDP terör örgütleriyle hiçbir zaman aynı cephede yer almayacağız. Altılı Masa denen Biden İttifakının FETÖ ve PKK’yı hapishaneden kurtarma ve yeniden Devlet yönetimine alma planlarını kesinlikle bozacağız. Diğer yandan AK Parti iktidarının Atlantik sistemine uyum gösteren ve Üretim Devrimine yan çizen çözümsüzlüğüne ortak olmayacağız. Milletin ve Üreticilerin iktidar seçeneğini oluşturacağız. Bu amaçla milletimizin bütün güçleriyle birlikte hareket etmeye hazırız.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı