Son Dakika

Vatandaş, kalan borçtan ödeme istiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan TOKİ erken ödeme indirimi, borçlu vatandaşları memnun etmedi.

GÜNDEM 24.09.2022, 07:20 24.09.2022, 12:13
1
Vatandaş, kalan borçtan ödeme istiyor

Toplu Konut İdaresi’nin ( TOKİ) erken ödeme indirimi borçlularda karşılık bulmadı. Ekonomide yaşanan bozukluk, döviz kurunda devam eden artış, inşaat maliyetlerindeki yükseliş konut fiyatlarında dev artışlara sebep oldu. Vatandaş barınma konusunda ciddi problem yaşamaya başlarken, iktidarın açıkladığı sosyal konut projesine yönelik ilgi konut krizini gözler önüne serdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan erken ödeme indiriminde vatandaşlar, kalan borcun dikkate alınmasını istiyor.

Erdoğan’ın TOKİ’de bu yıl borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 25 oranında indirim yapacağını açıklamasına rağmen kalan borç ile defaten ödeme arasında oluşan borç farkı dikkat çekti. TOKİ’de borcu olan binlerce vatandaş, kalan borç ile defaten borç ödeme arasındaki farka zam geldiğini aktarıyor. Gazetemize ulaşan bir vatandaşın haziran ayında TOKİ’ye kalan borcu 401 bin TL ilken, defaten ödenmesi gereken borcu 410 bin TL idi. Son indirim kararının ardından aynı vatandaşın Eylül ayı TOKİ’ye kalan borcu 392 bin TL’ye düşmesine rağmen defaten ödeme borcu 425 bin TL’ye çıktı. Vatandaşlar, yüzde 25 borç indiriminin kalan borç üzerinden yapılmasını istiyor.

Konut sahibi olmak isteyen binlerce vatandaş, borç batağına sürükleniyor. Özellikle ekonomideki durgunluk da vatandaşı telaşlandırırken, vatandaşların TOKİ’ye 27 milyar lira borcu bulunuyor. TOKİ dışında ise vatandaşların varlık yönetim şirketlerine 32,9 milyar borcunun olması dikkat çekiyor. Vatandaşların, bankalara, finansman şirketlerine, varlık yönetim şirketlerine ve TOKİ’ye olan tahsili gecikmiş borçlar da dahil toplam borcu 1 trilyon 371 milyar lira düzeyinde seyrediyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı