Vatandaş yine ucuz et kuyruğunda: İşte AKP'nin yeni Türkiye'si

AKP iktidarında uzun kuyruklar bitmiyor. Et ve Süt Kurumu'nun kuzu eti fiyatlarında yüzde 25 indirim yapıldığının açıklamasının ardından vatandaş yine ucuz et kuyruğuna girdi.

EKONOMİ 05.08.2022, 15:50
3
Vatandaş yine ucuz et kuyruğunda: İşte AKP'nin yeni Türkiye'si
AK Parti iktidarının kötü ekonomi politikaları vatandaşı fakirleştirdikçe fakirleştiriyor. Enflasyonun Temmuz ayında yüzde 80'e dayanması vatandaşın alım gücünü giderek azalttı. Kurban Bayramından sonra ucuzlaması beklenen et fiyatına zam gelmesinin ardından Et ve Süt Kurumu dün kuzu eti fiyatlarında yüzde 25 indirim yapıldığını açıklamasının ardından, ucuz et almak isteyen vatandaşlar 20 TL daha az vermek için sabaha karşı kuyruğa girdi. 
Sabah 8.30'da açılan mağaza önünde saatler öncesinde kuyruğa giren bekleyen bir vatandaş "Beş saattir ayaktayım, gecenin üçünden beri. Çoluk çocuk kandırıyorlar, bir kilodan fazla vermiyorlar" dedi.
Sözcü'de yer alan habere göre, başka bir vatandaş, "Devamlı geliyorum buraya, ucuz et almak için. Burada da bayağı bir zam oldu bir anda, 30-40 liralık. Ama marketle epey bir fark var. Ekonomi çöktü, ekonomi diye bir şey yok. Türkiye bitti. Böyle bir şey yok. Marketten bir şey alıyorsunuz, iki gün sonra fiyatı değişiyor. Olmaz böyle bir şey. Yediğimiz şeylerin miktarında da değişiklik oluyor. Bir kilo şeker, 27 lira. Toz şeker ya. Olur mu böyle bir şey?" diye konuştu.
Bir vatandaş ise, "Bu indirim kararı iyi bir olay fakat ekonominin başındaki insan bu ekonomiyi yürütemiyor. Durum bundan ibaret. Bir kilodan fazla et alamıyoruz. Burada kuyruk bekliyoruz saatlerdir. Alacak durumu olmayanlar dahi var." diye belirtti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı