Vatandaşı faize davet sürüyor… Önüm, arkam sağım, solum faiz!

Hazine ve Maliye Bakanlığınca, konut sahibi olmayan vatandaşların, konut finansman paketlerinden faydalanmaları amacıyla kullandırım esasları belirlendi

GÜNDEM 22.05.2022, 04:35
1
Vatandaşı faize davet sürüyor… Önüm, arkam sağım, solum faiz!
Hazine ve Maliye Bakanlığınca, konut sahibi olmayan vatandaşların, konut finansman paketlerinden faydalanmaları amacıyla kullandırım esasları belirlendi. “İlk Evim Konut Finansmanı”nda kredi faiz oranı aylık yüzde 0,99 olacak. “Genişletilmiş Konut Finansmanı”ndan yararlanacaklardan ise banka veya finans kurumunda, çekeceği kredi tutarının yarısı kadar döviz veya altın hesabı istenecek ve faiz oranı yüzde 0,89 olarak uygulanacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığının Twitter hesabından Konut Finansman Projesi’nin detaylarına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, konut sahibi olmayan vatandaşların ilgili paketten faydalanmaları amacıyla kullandırım esaslarının belirlendiği ifade edildi.
Bankaların, finansman paketlerinin bu çerçevede uygulanmasına yönelik gereken kontrol ve tedbirleri de alacağı vurgulanan açıklamada, “İlk Evim Konut Finansmanı” kullandırım şartlarına ilişkin şunlar kaydedildi:

“İlk evim konut finansman desteği 2 milyon lira değerine kadarki birinci el konutlara verilecek, konut değeri bankaların ekspertiz raporuyla tespit edilecek. Kredi desteği kamu bankalarımız tarafından vatandaşlarımızın ilk konut alımını desteklemek amacıyla verilecek. Krediye başvuru tarihi itibarıyla başvuru sahibinin, tamamı kendi adına ya da eşi veya aynı adreste ikamet eden çocuklarına ait bir konutunun bulunmaması gerekmektedir. Başvuru sahiplerinin üzerinde, tapu kaydının yanında açık konut kredisi de bulunmamalıdır. 10 yıla kadar vadeli finansman desteğinde, aylık 0,99 faiz oranı uygulanacak. Kredi işlemleri, bankaların genel kredi uygulamaları çerçevesinde yürütülecek. Vatandaşlarımız, bu paketten yalnızca bir kez yararlanabilecek.”

* Açıklamada, Genişletilmiş Konut Finansman Paketi kullandırım şartlarına dair olarak da şu detaylara yer verildi:“Genişletilmiş Konut Finansman Desteği, 2 milyon lira değerine kadarki birinci el ve ikinci el konutları kapsayacak, konut değeri bankaların ekspertiz raporuyla tespit edilecek. Kredi desteği kamu bankalarımız tarafından vatandaşlarımızın ilk konut alımını desteklemek amacıyla verilecek. Krediye başvuru tarihi itibarıyla başvuru sahibinin tamamı kendi adına ya da eşi veya aynı yerde ikamet eden çocuklarına ait bir konutunun bulunmaması gerekmektedir. Bu destekten 7 Mayıs 2022 öncesi herhangi bir bankada açılmış ve krediye başvuru esnasında konut kredisine konu edilen konut değerinin yüzde 50’sini karşılayacak düzeyde döviz tevdiat/katılım ve hurda altından dönüşümlü dahil olmak üzere altın mevduat/katılım hesabı bakiyesi bulunan vatandaşlar yararlanabilecekler. 10 yıla kadar vadeli finansman desteğinde, aylık 0,89 faiz oranı uygulanacak.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı