VATANDAŞIN BÜYÜK BİR DERDİ BİTİYOR

Artık sabit veya mobil telefon, internet ve kablo TV aboneliklerinin fesih işlemlerini e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirebilecek.

GÜNDEM 26.10.2020, 16:58
42
VATANDAŞIN BÜYÜK BİR DERDİ BİTİYOR

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç yazılı açıklamasında,e-Devlet Kapısı'nda hayatı kolaylaştıracak bir hizmetin daha vatandaşların kullanımına sunulduğunu belirtti.

Koç, "Artık vatandaşlarımız bayiye gitmeden sabit veya mobil telefon, internet ve kablo TV aboneliklerinin fesih işlemlerini e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirebilecek." dedi.

"24 saat içinde ücretlendirme durdurulacak"

Abone sayısı 200 binin üzerinde olan elektronik haberleşme işletmecilerinin hizmetlerine ait son 6 aya ait aboneliklerin fesih işlemlerinin e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleşebileceğini anlatan Koç, "Vatandaşlar abonelik fesih işlemlerini çevrim içi olarak 'turkiye.gov.tr' adresi üzerinden bayilere gitmeden yapabilecek. E-Devlet Kapısı üzerinden yapılan fesih başvurularında 24 saat içinde hizmete ilişkin ücretlendirme, hizmet sağlayıcı tarafından durdurulacak." bilgisini paylaştı.

Fesih işlemi nasıl gerçekleştirilecek?

Vatandaşlar "mobil imza", "e-İmza", "TC kimlik kartı" ya da "internet bankacılığı" giriş yollarından biri ile e-Devlet Kapısı'na giriş yaparak "https://www.turkiye.gov.tr/btk-abonelik-fesih-basvurusu" bağlantısı üzerinden söz konusu hizmete erişim sağlayabilecek.

E-Devlet üzerinden hangi kurumların fesih işlemleri yapılabilecek?

E-Devlet Kapısı üzerinden fesih işlemi yapılabilecek kurumlar şöyle:

"Türksat, TT Mobil, Türk Telekom, Turkcell, Superonline, Digiturk, TTNet, Türknet, Millenicom, D-Smart, Vodafone ve Vodafone Net."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı