Veyis Ateş'e bir kötü haber daha: Soruşturma açıldı, savunması istendi

Sedat Peker'in iddialarında ismi geçen Habertürk TV sunucusu Veyis Ateş'e Türkiye Gazeteciler Cemiyeti oybirliğiyle soruşturma açarak 10 gün içinde savunma yapmasını istedi.

GÜNDEM 14.06.2021, 14:30
20
Veyis Ateş'e bir kötü haber daha: Soruşturma açıldı, savunması istendi
Sedat Peker’in videosunda iddiaların içerisinde yer alan gazeteci Veyis Ateş’e bir kötü haber daha geldi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti şikâyetlerden sonra harekete geçerek, Habertürk TV yönetiminin zorunlu olarak izne çıkardığı Veyis Ateş’in TGC tüzüğü gereği 10 gün içinde savunma yapmasını istedi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Veyis Ateş’in hakkında TGC Tüzüğü ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne aykırı davrandığı gerekçesiyle disiplin soruşturması açılmasına oy birliği ile karar verdi.
TGC’nin internet sitesinde yer alan açıklamada, alınan karara ilişkin şu görüşlere yer verildi: “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 4315 sicil numaralı üyesi Veyis Ateş’in ülke gündemine oturan siyaset -mafya ilişkileri içinde adının geçmesinden ötürü, Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne aykırı davrandığına, mesleğin itibarını sarsacak oluşumlar içinde bulunduğuna dair çok sayıda şikayet olmuştur. Tüzüğümüzün 11. maddesinde ifadesini bulan ‘Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin amacıyla ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nde belirtilen ilkelerle, bu bildirgede yer alan ‘Gazetecinin doğru davranış kuralları, hak ve sorumluluklarıyla bağdaşmayan tutum ve davranış içinde olmak’, ‘Gazeteci, çıkar ve nüfuz sağlayacak habercilikten kaçınmalıdır. Mesleğini gölgeleyecek, itibarını sarsacak türden oluşumlar içerisinde yer almamalıdır’ hükümleri dikkate alınarak Veyis Ateş hakkında disiplin soruşturması açılmasına oybirliği ile karar verilmiştir.” 
TGC Yönetim Kurulu Veyis Ateş’in savunmasını aldıktan sonra üyelikten çıkarılıp çıkarılmayacağını karara bağlayacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı