Vicdan sahipleri sessiz kalmamalı

Uluslararası Doğu Türkistan Teşkilatlar Birliği ve Doğu Türkistan İnsan Hakları İzleme Derneği’nin organizasyonu ile “Yalanın Gölgesinde Soykırım” başlıklı bir basın toplantısı düzenlendi.

GÜNDEM 14.04.2021, 04:35
27
Vicdan sahipleri sessiz kalmamalı
Basın toplantısında “Soykırımın durdurulması için uluslararası kuruluşlar ve vicdan sahibi insanlar Çin’in bu tür karalama kampanyalarına karşı sessiz kalmamalı, bilinçli ve sorumlu bir şekilde hareket etmelidir” denildi.
Uluslararası Doğu Türkistan Teşkilatlar Birliği ve Doğu Türkistan İnsan Hakları İzleme Derneği’nin organizasyonu ile dün İstanbul’da “Yalanın Gölgesinde Soykırım” başlıklı bir basın toplantısı düzenlendi. 2 Nisan 2021 tarihinde yayınlanan ve Çin’in zulümlerine hizmet eden bir propaganda filmi olarak nitelendirilen “The War in The Shadows”a tepki gösterildi. Söz konusu propaganda filminde Doğu Türkistan’daki soykırım suçunu haklı göstermek için Doğu Türkistanlı zengin iş adamlarını, gençleri ve aydınları terörist göstermek amacıyla çirkin iddialarda bulunulduğu belirtildi.

“Yalanın Gölgesinde Soykırım” başlıklı basın toplantısına çok sayıda sivil toplum kuruluşundan temsilciler katılırken, toplantıda Doğu Türkistan İnsan Hakları İzleme Derneği Genel Sekreteri Nureddin İzbasar tarafından açıklamalarda bulunuldu. Çin’in Uygurları dünyaya terörist olarak göstermeye çalıştığını ve propaganda videoları yayınladığını kaydeden İzbasar, söz konusu videoların tamamen asılsız olduğunu ve Çin’in yalan söylediğini dile getirdi. İzbasar, konuya ilişkin olarak, “Çin, bütün bu soykırım suçunu gizlemek ve örtbas etmek amacıyla çok sayıda propaganda faaliyetleri yürütmektedir. Çin, medyayı sıkı kontrol altına alırken, Çin’de yasak olmasına rağmen Facebook, Twitter ve YouTube gibi sosyal medya araçları üzerinden karalama kampanyalarını hız kesmeden devam ettirmektedir. Çin adına propaganda yapan birçok medyanın Çin’in anakarasından kontrol edildiği ve çok sayıda yan kuruluşlarla müşterek bir çalışma içinde olduğu anlaşılan gerçekler içindedir” dedi.

Çin’in propaganda çalışmaları doğrultusunda yayın yapan CGTN isimli medya kuruluşuna dair de konuşan İzbasar, 2 Nisan 2021 tarihinde CGNT YouTube kanalında yayınlanan “The War in The Shadows” filminin Çin’in Doğu Türkistan’daki soykırımını haklı göstermek için çekilen bir propaganda filmi olduğunu söyledi. İzbasar, “Çin Komünist Partisi adına yurt dışında propagandalar yürütmekte olan CGTN, sosyal medya üzerinden İngilizce, Arapça, Fransızca, Arapça, İspanyolca ve Rusça olmak üzere ondan fazla kanalda yayın yapan bir propaganda kuruluşudur. CGNT’nin tüm kanallarının abone sayısı toplamda 4 milyonun üzerindedir. CGTN Doğu Türkistan ve Uygurlar hakkında çok sayıda belgesel ve röportaj videosu yayınlamıştır. Özellikle Doğu Türkistan’daki soykırımı örtbas etmek için yoğun bir çaba içerisinde olduğu tüm içeriklerinden anlaşılmaktadır. 2 Nisan 2021 tarihinde CGNT YouTube kanalında yayınlanan ‘The War in The Shadows’ filmi Çin’in Doğu Türkistan’daki soykırımını haklı göstermek için çektiği bir propaganda filmidir” diye konuştu.

Doğu Türkistan İnsan Hakları İzleme Derneği Genel Sekreteri Nureddin İzbasar, Uygurlara yönelik zulmün durdurulması adına bir çağrıda da bulundu. İzbasar, “Soykırımın durdurulması için uluslararası kuruluşlar ve vicdan sahibi insanlar Çin’in bu tür karalama kampanyalarına karşı sessiz kalmamalı, bilinçli ve sorumlu bir şekilde hareket etmelidir” ifadelerini kullandı. Çin’in Uygurların aleyhinde propaganda çalışmalarında bulunduğunun aktarıldığı basın toplantısında İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Av. Uğur Yıldırım, “Çin’in soykırımına karşı hukuki mücadele”, Uygur Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Şevket Nasır da “Çin’in İdeolojik Propaganda Geçmişi ve Yöntemleri” konulu açıklamalarda bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı