“Vicdanlar yaralandı!”

Soma maden faciası ile ilgili yeniden görülen davada çıkan karara Türk-İş’ten tepki geldi.

GÜNDEM 19.06.2021, 04:35
4
“Vicdanlar yaralandı!”
Kararın toplum vicdanını yaraladığını belirten Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, “Şehitlerimizin aileleri bir kez daha mağdur edilmiştir. Acımıza yeni bir acı eklenmiştir. Bu acıyı işçi sınıfı hiçbir zaman unutmayacak, unutturmayacaktır” açıklamasında bulundu.
Soma’da 13 Mayıs 2014 yılında yaşanan ve 301 madencinin hayatına mal olan maden faciası ile ilgili yeniden yargılanan 4 sanık için verilen karara işçi cephesinden büyük tepki geldi. Verilen kararın toplum vicdanını yaraladığını kaydeden Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “Şehitlerimizin aileleri bir kez daha mağdur edilmiştir. Acımıza yeni bir acı eklenmiştir. Bu acıyı işçi sınıfı hiçbir zaman unutmayacak, unutturmayacaktır” dedi.

Facianın üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen acıların hafiflemek yerine daha da arttığını belirten Atalay, “Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi, 4 sanık için ‘Bilinçli taksirle öldürme ve yaralamaya neden olma’ suçlamasıyla yargılanan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanına 20 yıl, mühendislerine 12 yıl 6 ay hapis ceza verildi, bir Yönetim Kurulu üyesi ise beraat etti. Maalesef 7 yıldır sabırla beklenen adalet tecelli etmemiştir. Bu karar, toplum vicdanında karşılığını bulmamıştır. Ülkedeki işçi sağlığı alanında yaşanan ihmalin müeyyidesi hukuk alanında beklenen ölçüde olmamıştır” ifadelerini kullandı.

Konfederasyonun iş cinayetlerinin en ağır müeyyide ile cezalandırılmalarının takipçisi olacaklarını kaydeden Atalay, “İşçinin alın teri ve canı üzerinden kar sağlanması dönemi sona ermelidir. İşçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirleri bir maliyet unsuru değildir. İnsan hayatı ve işçi emeği ihmal edilemeyecek en yüce değerdir” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı