Volkan Demirel, yeni takımı Hatayspor hakkında konuştu

Süper Lig ekiplerinden Hatayspor'un yeni Teknik Direktörü Volkan Demirel, Hatayspor dışında görüştüğü takımlar ve neden alt sıralardan bir takımla anlaştığı hakkında konuştu.

SPOR 28.09.2022, 21:30
Volkan Demirel, yeni takımı Hatayspor hakkında konuştu
Süper Lig'de yeni sezona istediği gibi bir başlangıç yapamayan Atakaş Hatayspor, takımın başına Fatih Karagümrük'ten ayrılan Volkan Demirel'i getirdi. Genç teknik adam beIN SPORTS'a açıklamalarda bulundu. Volkan Demirel, Hatayspor'dan önce farklı takımlardan teklif aldığını dile getirirken, A Milli Takım'ın tartışılan hocası Stefan Kuntz hakkında sorulan sorulara da cevap verdi.
"Gelirken kafamda soru işaretleri vardı"
Yaklaşık 1 hafta önce Hatay'a gelen Volkan Demirel, "Gelirken soru işaretleri vardı kafamda. Ailemden uzak kalacaktım. Ama geldiğim ilk günen beri akraba yakınlığı gösteriliyor. Her gören evine davet ediyor. Fenerbahçe'den çok sevgi, saygı gördük ama bu taraftaki insanların yaklaşımı aile, akraba gibi. Sanki burada 5-10 yılınız geçmiş gibi. Bize burada çok değer ediyorlar. İnşallah biz de bunun karşılığını saha sonuçlarıyla vermeye çalışacağız." dedi.
"Bir yerlere gelmek için ayrılıkların olması doğal"
İlk defa İstanbul dışında çalışan Demirel, "Eşimi, kızlarımı, babamı, annemi, kardeşlerimi çok özledim. İlk içerdeki maça geliyorlar zaten. Onların gelmesiyle moralleneceğiz. Bir hedefiniz varsa bazı zorluklarla karşılaşmak mümkün. Bir yerlere gelmek için bu tarz ayrılıkların olması gayet doğal." ifadelerini kullandı.
"Hiçbir takıma olumsuz ya da olumlu bir yanıt vermedim"
Hatayspor'un teklifini kabul etmeden önce farklı takımlardan da teklif aldığını belirten Volkan Demirel, "Boşta olan hocaların, hoca değişikliğine giden takımlarla anılması doğal. Ama hiçbir takıma olumsuz ya da olumlu bir yanıt vermedim. Diyaloglar, görüşmeler oluyordu ama net bir cevap çıkmadı ağzımızdan. Tüm Süper Lig'i kontrol ediyorduk ekibimle. Hatay çıkınca onun üzerine yoğunlaştık. Kadro yapısı, bulundukları durum, aldıkları puan buraya biraz daha yaklaştırdık. Ben yük almayı severim. Sorumlulukla o yükün altından kalkmayı bilirim. İyi ki bu tercihi yapmışım." şeklinde konuştu.
"Bize ulaşan net olmasa da yeşermeyen teklifler oldu"
Demirel, "Bize ulaşan net olmasa da yeşermeyen teklifler oldu. Onlar için de teşekkür ediyorum. İstenmek, adımızın geçmesi bile gurur vericidir. Çünkü hepsi büyük camialar. Bizim için doğru yerin burası olduğunu düşündük ve buraya geldik." açıklamasını yaptı.
"Bir an önce lig maçı gelsin"
Genç teknik adam, "İlk geldiğimde takım da çok sıcak karşıladı. Gözlerindeki heyecanı çok iyi anladım. 3-5 gün içinde ne istediğimi anlattım. Onlar da başarılı olmak için her şeylerini verecekler. Hazırlık maçı yaptık ve o maçta bile opsiyonlarımız, sahadaki kurulumumuz hepsini gösterdiler. Bir an önce lig maçı gelsin, oynayalım istiyorum. Eminim ki ilk maçımızla beraber istenen duygu, düşünce ve performansı vereceklerdir." dedi.
"Benden Karagümrük'te yaptıklarım beklenmesin"
Takıma benimseteceği oyun yapısı hakkında sorulan soruyu yanıtlayan Demirel, şunları söyledi: "Şu an bir geçiş dönemindeyiz. Bu geçiş dönemine uygun nasıl bir plan gerekiyorsa, ona uygun oynayacağız. Benden Karagümrük'te yaptıklarım ya da geride oyun kurma gibi şeyler beklenmesin. Kazanmak için ne gerekiyorsa onu futbolcularıma anlatmaya çalışıyorum."
"Organizasyon ve kadro yapısının doğru düzenlenmesi gerekiyor"
A Milli Takım'ın son iki maçta aldığı puan kayıplarının ardından eleştirilen Stefan Kuntz hakkında konuşan Demirel, "Ben insanları eleştirmeyi fazla sevmiyorum. Futbolda tabii eleştiri de var, övgü de var. Eminim onlar da başarılı olmak istiyor. Organizasyon ve kadro yapısının doğru düzenlenmesi gerekiyor. Başta bir teknik direktör var, ona saygı duymalıyız." dedi.
"Türkiye'de her şey sonuca endeksli"
Volkan Demirel, "Bence biraz sonuçlarla alakalı. Sonuç alırsanız, insanlar gelir. Milli duygu hiçbir zaman bitmez. Bence Türkiye'de her şey sonuca endeksli." ifadelerini kullandı.
"Jübileyle ilgili Fenerbahçe'ye hiçbir kırgınlığım olmadı"
Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra futbolu bıraktığını açıklayan Arda Turan'a jübile ile veda edilmemesi hatırlatılan Volkan Demirel, "Ben, Arda, Emre, Selçuk... Hepimizin bir zamanı var. O zaman ne zamansa futbolu bırakacağız. Bunları biz talep edemeyiz. benim için içimde bir yara mı, değil. Fenerbahçe'de bana jübile yapılması değer değildir. Ben sokağa çıktığımda bir Fenerbahçeli gelip, sarılması bambaşka bir boyut. Oraya çıkıp jübile maçı oynamak tabii ki hoşunuza gider ama bu benim için en büyük jübiledir. Bununla ilgili hiçbir kırgınlığım olmadı. O gün zaman uygun olmamıştır veya şu an Arda ile ilgili zaman uygun değildir. Ona büyüklerimiz karar verir." şeklinde konuştu.
"Bizler eskiden daha sahiplenen, savaşan, mücadele eden futbolculardık"
Türk teknik direktörlerin Avrupa'da görev alamaması üzerine sorulan soruya Volkan Demirel, "Bizim nesil bunu başaracak gibi gözüküyor. Bizler biraz daha futbolcuya yakın, temaslıyız. Benim için ikili ilişkiler çok önemli. Bizim avantajımız yakın zamanda futbolculuktan çıkmamız. Şu anki kuşak biraz daha farklı bir kuşak. Bizler eskiden daha sahiplenen, daha savaşan, mücadele eden, profesyonelliği bir tarafa bırakıp amatörlükten hata yaptığımız futbolculardık. Ama şu an profesyonel bakılan bir hayat var futbola. Yaşadıklarımı onlara anlatmaya çalışıyorum. Geçen sene çalıştığım yerde bunu başarılı şekilde yaptığımı düşünüyorum. Ayrıldığım tüm oyuncularımla hala şu an konuşuyorum." cevabını verdi.
"Şu an yeterli donanıma sahip değilim"
Avrupa'daki hedefleri hakkında konuşan Volkan Demirel, "Şu an Premier Lig'e gidemem, çünkü şu an yeterli donanıma sahip değilim. İkinci lig olabilir. Şu an emekliyoruz, daha yürümeye bile geçmedik. Adımları doğru atmak lazım, acelemiz yok." diye konuştu.
"Büyükler transferlerle bir güç sağladılar"
Süper Lig'in gidişatı hakkında yorum yapan Demirel, şunları kaydetti: "Büyükler transferlerle bir güç sağladılar. 7-8 tane oyuncuyu bir kadroda görebiliyorsunuz. Bu da seyircileri stada çekiyor. 4 büyükler o rüzgarı seyirciyle beraber aldılar. Belki çok iyi oyunlar oynayamıyor olabilirler. Parantez açılması gereken takımlar var. Başakşehir, Konyaspor ve Adana Demirspor. Dünya Kupası arasına kadar puan toplayan takım, büyük avantajlı olacak. Sonra transfer dönemi gelecek."
"Planlama sıkıntılar var"
Türk takımlarının Avrupa'da aldığı sonuçlar üzerine konuşan Volkan Demirel, "Avrupa'da muhakkak başarı sağlanabilir. Kadro yapılanmasından geçiyor. Türk takımlarının Şampiyonlar Ligi'nde olmasının mümkünatı var. Ama planlama sıkıntılar var. Oyuncuların üst üste serilmesi yani aynı mevkide oyuncuların fazla olması ya da bu lige giren oyuncunun seçilip ona göre oynatılması gerekiyor. Bir tane oyuncu var alalım gelelimle olmaması lazım." dedi.
"Fenerbahçe'nin şu anki durumu Fenerbahçeliler'i çok mutlu ediyor"
Fenerbahçe'nin yeni hocası Jorge Jesus ve takımın gidişatı hakkında konuşan Sarı-Lacivertliler'in efsanesi, "Bir kere çok değerli bir teknik adam var başlarında. Herkes saygı gösterdiği için Fenerbahçe geçmiş sezonlara nazaran daha iyi görünüyor. Maçın nasıl oynanması gerekiyorsa o sistemle oynuyor. Futbol analizdir. Karşıdakini çözümleyebiliyorsanız kazanma olasılığınız artar. Fenerbahçe'nin şu anki durumu Fenerbahçeliler'i çok mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.
"Arda Güler 90 dakika oynayacak durumda olmadığı için Jorge oynatmıyordur"
Fenerbahçe taraftarının oyunda görmek istediği genç yetenek Arda Güler hakkında düşüncelerini dile getiren Volkan Demirel, "Bence Arda Güler'in gelişimi gayet iyi gidiyor. Hocanın ne yapmak istediğini az çok anlıyorum. Top ayağına çok yakışıyor ama bence zamanlamayı Jorge Jesus çok iyi yapıyor. Eminim ki 90 dakika oynayacak durumda değil şu an ki onu Jorge oynatmıyordur. Onun da planlamasını en iyi şekilde yapacaklarına inanıyorum." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı