WhatsApp ile ilgili iPhone kullanıcılarına sevinden haber!

WhatsApp ile ilgili iPhone kullanıcılarına sevinden haber geldi. Android'den iPhone'a geçiş yapan WhatsApp kullanıcılarını mesajlarını aktarabilecekler.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 21.01.2022, 17:15
4
WhatsApp ile ilgili iPhone kullanıcılarına sevinden haber!
WhatsApp ile ilgili iPhone kullanıcılarına sevinden haber geldi. WhapsApp, yeni denediği özellik ile Android'den iPhone'a geçiş yapan kullanıcılara mesaj aktarma desteği verecek. iPhone kullanıcılarının uzun sürediği beklediği özellikle WhatsApp ile ilgili tarihi sorun çözülmüş olacak.

Android telefondan iPhone'a geçiş yapan WhatsApp mesajları WABetaInfo'nun ulaştığı bilgilere göre şimdilik Samsung ve Google Pixel kullanıcıları için WhatsApp mesajları aktarım özelliği aktif. Android 12 için de WhatsApp mesajları aktarma özelliği devreye girecek.

WABetaInfo'nun yayınladığı görsele bakılırsa iOS için denenen bu özellik Android ile benzer bir arayüze sahip olacak. Yine bu görüntüye göre WhatsApp yedeklemesi ve aktarımı için kullanıcının bu işleme onay vermesi gerekiyor.
Shiftdelete'den Veyis Özen Ertuğ'un aktardığı bilgilere göre Android'den iOS platformuna geçen iPhone kullanıcıları ilk başta WhatsApp yedekleme işlemi de yapmak zorunda değil. Buna göre uygulamaya daha sonra da bu yedekleme işlemi için bildirim gönderiyor.
Android kullanıcıları da WhatsApp mesajları ve yedekleme geçmişini sadece bir USB-C kablo yardımıyla yapabiliyor. Lighting ve USB-C uçlu bir kablo sayesinde iPhone modelinizde yer alan tüm geçmiş kayıp yaşanmadan Android telefonunuza aktarılıyor. Android tarafında oldukça işlevsel olan özelliğin iOS tarafında da aynı hızla çalışması beklentiler arasında.
Şu an için hangi iOS sürümlerinin bu güncellemeyi destekleyeceği ise bilinmiyor. Apple’ın ise iOS 14‘ten eski sürümlere bu desteği vermesi beklenmiyor. Bu anlamda WhatsApp güncellemesi almak için en azından iPhone 6S modeli ve üstü modeller kullanmanız gerekiyor. Bildiğiniz gibi iPhone 6S ve iPhone SE 1. nesil gibi eski modeller de iOS 15 güncellemesi de aldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı