WhatsApp telefonsuz çalışacak!

WhatsApp'ın uzun zamandır beklenen özelliği test aşamasına aldı. Artık WhatsApp telefonsuz çalışacak.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 25.07.2021, 15:10
13
WhatsApp telefonsuz çalışacak!
Mesajlaşma uygulamalarının başında yer alan ve on milyonlarca kullanıcısı bulunan WhatsApp, yıllardır beklenen özelliği uygulama çoklu cihaz desteğini test etmeye başladı. Bu özellikle, birden fazla cihazda çalışabilirken, telefon bağımlılığı ortadan kalkacak.
Shift Delete'de yer alan habere göre, geçtiğimiz yıllarda kullanıma sunulan Web özelliği bilgisayardan mesajlaşma imkanı sunarak uygulamayı çok daha işlevsel hale getirirken, heyecanla beklenen ve talep edilen iki yenilik var: Telefondan bağımsız çalışma ve birden fazla cihaz desteği.
Kullancıların telefonlarını kapattığında veya internet kesildiğinde WhatsApp’tan gelen mesajları görmesi veya mesaj göndermesi mümkün değil. Ek olarak bir cihazla WhatsApp Web‘e giriş yapıldığında, başka cihaza geçmek istenirse kullanıcıların çıkış yapması gerekiyor. WhatsApp'ın test aşamasında olan yeni özelliğiyle, artık bu sorunlar tamamen ortadan kalkıyor. 
WhatsApp’ın iOS Beta sürecine katılanların test edebildiği bu yenilik sayesinde WhatsApp dört farklı cihazda ve bir cep telefonunda aynı anda kullanılabiliyor.
Kullanıcıların telefonları açık olmasa veya internete bağlı olmasalar bile mesajlaşmaya devam edebildiği bu yeniliğin, WhatsApp’ın üç yıldır konuşulan ancak herhangi bir gelişme yaşanmayan iPad sürümününde de kısa zamanda kullanıcılara sunulması bekleniyor.
Bu özellik şu anda beta sürecinde olduğu için kullanıcılara sunulması zaman alacak. Ayrıca betaya katılarak bu özelliği test etmeye başlayan kullanıcıların aşağıdaki sorunları yaşayabileceği konusunda uyarı yapıldı:
Canlı konumlar ve sabitlenmiş sohbetler düzgün çalışmayabilir.
Kullanıcılar, web/masaüstü uygulamalarından telefonlarında eski bir WhatsApp sürümü olan kişilerle sohbet edemez ve onları arayamaz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı