WhatsApp'ta çok az kişinin bildiği gizli özellikler...

Facebook’un bünyesinde bulunan sohbet uygulaması WhatsApp'ın özellikleri saymakla bitmiyor. İşte çok az kişinin bildiği gizli WhatsApp özellikleri

BİLİM VE TEKNOLOJİ 20.08.2021, 16:05
6
WhatsApp'ta çok az kişinin bildiği gizli özellikler...
Dünya genelinde 2 milyardan fazla kullanıcıya sahip WhatsApp adeta dipsiz bir kuyu.  Bu açıdan WhatsApp kullanıcılarının pek de farkında olmadığı birçok püf noktası içeriyor. 
Peki WhatsApp’ta numaranızın telefon rehberinde kayıtlı olduğunu nasıl anlarsınız? Popüler anlık mesajlaşma uygulamasında bir kullanıcının rehberinde kayıtlı olup olmadığınızı anlamak için çok basit bir yöntem bulunmakta.
Bunun için karşı tarafa bir mesaj iletmeniz ve okundu bilgisine dikkat etmeniz yeterli. Bir diğer yöntem ise Aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayarak bunu anlamak mümkün:
- WhatsApp‘a girin.- Sohbetler‘i açın ve sağ üst köşede yer alan üç nokta ikonuna tıklayın.- Açılan menüde yer alan Yeni toplu mesaj yazısına basın.- Ekrana çıkan pencerede, rehberinizde kayıtlı iki kişiyi işaretleyin. Bunlardan biri herhangi bir kullanıcı olabilirken; diğeri mutlaka rehberinde kayıtlı olup olmadığınızı anlamak istediğiniz kişi olmalıdır.- Kişileri seçtikten sonra sağ alt köşede yer alan tik işaretine tıklayıp onaylayın.- Toplu mesaj listesi için açılan pencereden bir mesaj gönderin.- Gönderdiğiniz mesajı seçip sağ üst köşede bulunan üç nokta işaretine tıklayın ardından bilgi sekmesine girin.- Mesaj Bilgisi ekranında bulunan Okuyan kısmında, rehberinde kayıtlı olduğunuz kullanıcı bulunurken; “şuna teslim edildi” kısmındaysa kayıtlı olmadığınız kişi görünecektir.
WhatsApp’ta mesaj okurken fark edilmemenin bir çok yolu bulunmakta. Yöntemlerin en basiti görüldü bilgisini özelliğini kapatmanız olacaktır. Diğer   pratik yöntem ise akıllı telefonlardaki uçak modu seçeneğini etkinleştirmek.
Uçak modunu devre dışı bıraktığınızda, WhatsApp’ta online görünmeden tüm bu işlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Kendinize mesaj göndermek için yapmanız diğer bir şey bir  WhatsApp grubu açmak ve bu gruba rastgele bir kullanıcıyı eklemek. Grubu luşturduktan sonra eklediğiniz kişiyi gruptan çıkarın bu sayede tek başınıza kalıp, bu alanı notlarınızla doldurabilirsiniz.
Kendinize mesaj göndermek için  diğer yöntem ise tarayıcı üzerinden wa.me/kendinumaranız linkine tıklamaktır. Böylelikle, grup oluşturmadan direkt kendiniz ile sohbet sayfası oluşturabilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı