"Yabancı’ya su yok noktasına nasıl geldik?"

Karar yazarı ve TV5 yorumcusu Yıldıray Oğur, son dönemde tartışılmaya başlanan sığınmacı konusuyla ilgili olarak ‘Yabancı’ya su yok noktasına nasıl geldik? başlıklı bir yazı kaleme aldı.

GÜNDEM 28.07.2021, 21:45
9
TV5 yorumcusu ve Karar yazarı Yıldıray Oğur, son dönemde tartışılmaya başlanan sığınmacı konusuyla ilgili olarak kaleme aldığı yazısında, "Coğrafya maalesef kader. En uzun sınırımız olan komşumuzda son 10 yılın en büyük savaşı yaşandı ve bir diğer büyük savaşın yaşandığı Afganistan’dan göç edenlerin nihai hedefi olan Avrupa’nın yolu da bu topraklardan geçiyor" dedi. 
Yıldıray Oğur, Bolu Belediye Başkanı CHP'li  Tanju Özcan'ın kentte yaşayan yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapılacağına ilişkin açıklamasına gönderme bulunduğu yazısına şöyle devam etti:
"Ama endişeye mahal yok, bugüne kadar milyonlarca göçmen yabancı olarak geldikleri ve yıllarca dışlandıkları bu toprakların kültürü içinde eridi, çoğu son 20 yıldır tersi için uğraşsa da asimile oldu hatta yeni gelenlere karşı çıkacak kadar kendisini ev sahibi hissediyor. Yani kimse kimseyi istila etmedi, kimse azınlık durumuna düşmedi.
Ege Denizi’nde Alan Kurdi travması gölgesinde imzalanan Geri Kabul Anlaşması’nda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Schengen Vizesi ve mültecilere 6 milyar dolarlık yardım vaadinden geriye sadece yardım ve iktidar ile Avrupa arasında karşılıklı sessizlik anlaşması kaldı.
Bunu eleştirmek herkesin hakkı ama hiçbir hukuki temeli olmayan geri göndermenin ya da insanları yeniden Ege Denizi’ne doğru tehlikeli yolculuklara çıkarmanın bir seçenek olmadığını teslim ederek...
Bu yüzden büyük kalabalıkların mülteci karşıtlığı dalgasına en azından siyasetçiler, kanaat önderleri kapılmamalı, iktidara olan öfkelerini buna alet etmemeli, o dalgaların üzerinde sörf yapmamalılar.
Unutmayalım ki en az 8 yıldır içimizde yaşayan yüzde 70’i kadın ve çocuk olan 5 milyon insanın kaderi hakkında konuşuyoruz.
Bunun için gerekirse 'duyar kasılmalı', 'erdem sinyallenmeli' ama asla bu öfke teorize edilmemeli.
Çünkü o kapı açıldığında içeriye 'bunlara su bile vermemek lazım' diyenler de giriyor.
Herhalde onlara ırkçı diyebiliriz değil mi?"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı