Yağma düzeni!

GÜBRETAŞ’ta milyonluk elleçleme ihalesinde şok iddialar ortalığı karıştırdı!

EKONOMİ 12.01.2023, 04:35
6
Yağma düzeni!
Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, yapılacak erken seçimde milletvekili olmayı hedeflerken, GÜBRETAŞ’ta gübre elleçleme ihalesinde gündeme gelen şok iddialar ortalığı karıştırdı. Genel Müdür Yardımcısı Mesut Senkardeşler’in, ihaleye fesat karıştırıldığını belirterek elleçleme ihale komisyonu kararına imza atmadığı iddia edilirken, Senkardeşler’in önceki gün görevden alınarak yerine Hüseyin Aydın’ın yakın arkadaşı olan Tarım Kredi Holding CEO’sunun oğlu Ali Fuat Hamurcu’nun getirilmesi bütün gözlerin GÜBRETAŞ’a çevrilmesine neden oldu.
Çiftçi kuruluşu Tarım Kredi Kooperatifleri’nde şaibeli işlemler bitmek bilmiyor. Tarım Kredi’nin iştiraki olan TARNET’te sözleşmeli personelin ihalesiz bir şekilde özel bir firmaya devredileceği iddialarının ardından bir skandal da GÜBRETAŞ’ta patlak verdi. GÜBRETAŞ’ta milyonluk elleçleme ihalesinin ardından ortalığa yayılan şok iddialar akıllara durgunluk verdi. İhalenin özellikle bir firmaya verilmek istenmesine yönelik iddialar, halka açık bir şirkette yaşanan skandalı gözler önüne serdi.
İddialara göre, elleçleme ihalesine uzun yıllardır GÜBRETAŞ’ın paketleme işini yapan BUSSERK firması ile AVES firması katılırken, AVES firmasının ilk turda yıllık 250 bin ton, BUSSERK firmasının ise 650 bin ton teklif verdiği, yapılan ikinci turda ise AVES firmasının teklifini bir anda 800 bin tona çıkardığı, BUSSERK firmasının da 650 bin tondan 700 bin tona çıkardığı ifade ediliyor. AVES firmasının ihalenin ikinci turunda teklifini 250 bin tondan 800 bin tona çıkarması dikkat çekerken, ihale de AVES firmasında kaldı.
İhalede AVES firmasının iki teklifinin arasında büyük uçurumun bulunması, “İçeriden bilgi mi verildi?” iddialarını gündeme getirirken, GÜBRETAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mesut Senkardeşler’in, Genel Müdür Aytaç Onkun’a ihaleye fesat karıştırıldığı gerekçesiyle komisyon kararına imza atmayacağını beyan ettiğine yönelik iddialar ise ortalığı karıştırdı. Söz konusu ihalenin hemen ardından Mesut Senkardeşler’in görevden alınması da dikkat çekti. 
Görevden alınan Mesut Senkardeşler’in yerine ise yine manidar bir atama yapılması milyonluk elleçleme ihalesini daha da tartışmalı hale getirdi. Senkardeşler’in yerine Tarım Kredi Holding’de Hüseyin Aydın’ın birlikte görev yaptığı Mustafa Hamurcu’nun oğlunun getirilmesi anlamlı bulundu. Tarım Kredi Holding’de Yönetim ve İcra Kurulu üyesi olan ve Genel Müdür Hüseyin Aydın’ın yakın arkadaşı Mustafa Hamurcu’nun oğlu Ali Fuat Hamurcu, Senkardeşler’in yerine GÜBRETAŞ’ta genel müdür yardımcısı yapıldı.
GÜBRETAŞ’ın milyonluk elleçleme ihalesi komisyon kararının imzalanmamasından dolayı iptal edilirken, bütün gözler, yapılacak ikinci ihaleye çevrilmiş durumda. Sermaye Piyasası Kurulu’nun, halka açık GÜBRETAŞ’ta ortaya çıkan şok iddialar karşısında nasıl bir işlem yapacağı ise merak ediliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı