Yahya Oğuz ağabey dâr-ı bekâya uğurlandı

Millî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’mızın yakın çalışma arkadaşlarından olan Yahya Oğuz Ağabeyimiz, dün ahirete irtihal etmişti.

AİLE 23.10.2022, 04:35
28
Yahya Oğuz ağabey dâr-ı bekâya uğurlandı
Millî Görüş davasının önemli isimlerinden olan, Millî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’mızın yakın çalışma arkadaşlarından Yahya Oğuz Ağabeyimiz geçtiğimiz gün Hakk’ın rahmetine kavuşmuştu.
1974-75 yılları arasında Erbakan Hoca’mızın başbakan yardımcılığı döneminde müşavirlik görevi yürüten ve Oğuzhan Asiltürk’ün Sanayi Bakanlığı yaptığı dönemde de bakan müsteşarı olarak hizmet etmiş olan Yahya Oğuz Ağabey, Millî Görüş’ün siyasi partilerinde de birçok görev almıştı.
Millî Görüş’ün başlattığı ağır sanayi hamlesi sürecinin neredeyse tamamında koordinatörlük yapan Yahya Oğuz, Pancar Motor’da ise Erbakan Hoca’mızın yardımcılığını üstlenmişti. İslam’a ve Millî Görüş’e hizmet için daha birçok kritik görevi üstelenen Yahya Oğuz Ağabey için dün ikindi namazını müteakiben Fatih Camii’nde cenaze namazı kılındı.
Millî Gazete Yazarı ve İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit’in kıldırdığı cenaze namazının ardından Yahya Oğuz, Sakızağacı Şehitliği’ne defnedildi.
Erbakan Hoca’mızın üniversite yıllarından itibaren yakın dostu ve yol arkadaşı olan merhum Yahya Oğuz Ağabey için dün Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazına Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millî Gazete İmtiyaz Sahibi ve Genel Müdürü Ömer Yüksel Özek, TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman, İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Orman eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, merhumun damatları Eskişehir Uçak Fabrikası CEO’su Prof. Dr. Saim Dinç, Metalürjik Yük.  Mühendisi Cengiz Şahintürk ve Muhittin Üstündağ, TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, Millî Gazete Yazarı Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı ve Saadet Partisi teşkilat mensuplarının yanı sıra birçok vatandaş katıldı.
Millî Gazete ailesi olarak merhum Yahya Oğuz Ağabey’e Allah’tan (C.C.) rahmet, ailesine ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ederiz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı