Yanan alan imara mı açılıyor?

Bodrum'da orman yangınları nedeniyle alevlerin küle çevirdiği alanda iş makinesi ve hafriyat kamyonun çalışma yaptığına dair bir video sosyal medyada dolaşıma girdi.

GÜNDEM 05.09.2021, 18:05
6
Yanan alan imara mı açılıyor?
Çalışmanın bir otel açılması için yapıldığı öne sürülürken henüz bir resmi açıklama da gelmedi. Sosyal medya kullanıcıları ise 'imara açılmayacak' açıklamalarını hatırlatarak tepki gösterdi.
Geçtiğimiz ay Türkiye'nin mücadele ettiği orman yangınları söndürüldü. Ancak o günden bu güne 'yanan alanlar imara açılacak mı?' tartışmaları da güncelliğini korumaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay felaket bölgelerinde açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar iddialarını kesin bir dille reddetmişti.
Kurum "Herhangi bir doğal sit alanını, özel çevre koruma bölgesini veya orman alanını bugüne kadar imara açmadığımız gibi bu yangından sonra da ne Antalya'da ne Muğla'da ne Marmaris'te ne de Bodrum'da imara açmayacağız" demişti. Fakat sosyal medyada dolaşıma giren bir videoda Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan Çökertme yanındaki bir koyda iş makinesinin ve hafriyat kamyonunun yanan alanlarda çalışma yaptığı görüldü. Bununla birlikte bölgeye bir şirketin otel kuracağı da ileri sürüldü.
Konuya ilişkin Gazeteci Fatih Portakal'a yanıt veren Orman Genel Müdürlüğü, şu açıklamada bulundu:
"Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme neticesinde; Ev inşaatına konu yerin Milas İlçesi Gökbel Mahallesi Kargılı Mevkii'nde zeytinlik ve bina vasfındaki 355,60 m2 yüzölçümüne sahip 217 ada 23 parsel olduğu, Milas Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Ruhsat ve İskan Şefliği tarafından 05/02/2021 tarihinde verilen 2630 sayılı basit tamirat işlemi konulu yazı kapsamında, tadilat işlemlerinin yapıldığı tespit edilmiştir.
Aynı mevkide iş makinesi ile ormanlık arazide çalışma yapıldığı iddiaları incelenmiş olup; söz konusu yerin Milas İlçesi Gökbel Mahallesi Kargılı Mevkii'ndeki zeytinlik vasfındaki 17750,26 m2 yüz ölçümüne sahip 217 ada 35 parsel olduğu tespit edilmiştir. Söz konusu yere lavanta fidan dikileceği beyan edilmiştir."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı