Yandaş Abdulkadir Selvi duyurdu! AK Parti'de istifa yağmuru sürecek

İktidara yakın yazar Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında, AK Parti milletvekillerinin yüzde 40 oranında değişeceğini öne sürdü.

GÜNDEM 25.11.2022, 08:45
11
Yandaş Abdulkadir Selvi duyurdu! AK Parti'de istifa yağmuru sürecek
Hükümete yakınlığıyla bilinen Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında, AK Parti'de yaşanan seçim hazırlıklarına dikkat çekti.  "AK Parti’de milletvekili listelerinde değişiklikler bekleniyor. Ama bu yüzde 60-70 seviyesinde değil. Yüzde 40’ın biraz üzerinde olabilir deniliyor." diyen Abdulkadir Selvi partide bazı istifaların yaşanacağını yazdı.
Son günlerde çok sayıda il ve ilçede yaşanan istifaların dikkat çektiği AK Parti kanadında bazı isimlerin yeterince performans göstermemesi nedeniyle istifa ettirileceğini yazan Abdulkadir Selvi, "Seçimde yeterince performans göstereceği düşünülmeyenler istifa ettirilecek" yazdı.
Öte yandan bazı bakanların belediye başkanı adayı olabileceğini yazan Abdulkadir Selvi, "Bakanların, milletvekili adayı olması düşünülüyor. Bakanlar seçim bölgelerinde sürükleyici oluyor. Erdoğan’ın Kabine’de devam ettirmek istediği isimleri milletvekilliğinden istifa ettireceği söyleniyor. 2018 seçimlerinde Berat Albayrak, Abdulhamit Gül, Mevlüt Çavuşoğlu ve  Süleyman Soylu milletvekili seçilip daha sonra istifa etmişlerdi. Yerel seçimlerde bazı bakanların büyükşehirlerde belediye başkanı adayı yapılması gündemde." ifadelerini kullandı. 
İşte, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin yazısının dikkat çeken o kısmı:
"Bu arada AK Parti’de seçim çalışmaları hızlandırılıyor.
Seçim beyannamesi ile aday tanıtımı birlikte yapılacak.
Yeni yüzyıl Türkiye Yüzyılı perspektifine uygun bir seçim beyannamesi yayınlanacak. 
AK Parti’de milletvekili listelerinde değişiklikler bekleniyor. Ama bu yüzde 60-70 seviyesinde değil. Yüzde 40’ın biraz üzerinde olabilir deniliyor.
Milletvekili listelerine girmeyenlerin yerel seçimlerde belediye başkan adayı olarak değerlendirilmesi gündemde.
Teşkilatlardan milletvekili adayı olacaklar ya da seçimde yeterince performans göstereceği düşünülmeyenler istifa ettirilecek. Teşkilatların önemli oranda korunması düşünülüyor.
Cumhur İttifakı’nın Parlamento’da da çoğunluğu sağlaması için çalışılıyor. AK Parti’nin 300’ün üzerinde milletvekili çıkarması için çaba gösteriliyor.
Bakanların, milletvekili adayı olması düşünülüyor. Bakanlar seçim bölgelerinde sürükleyici oluyor. Erdoğan’ın Kabine’de devam ettirmek istediği isimleri milletvekilliğinden istifa ettireceği söyleniyor. 2018 seçimlerinde Berat Albayrak, Abdulhamit Gül, Mevlüt Çavuşoğlu ve Süleyman Soylu milletvekili seçilip daha sonra istifa etmişlerdi.
Yerel seçimlerde bazı bakanların büyükşehirlerde belediye başkanı adayı yapılması gündemde."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı