Yandaş Abdulkadir Selvi yazdı! Erdoğan'ın sıradaki hedefi 'Katil' Esad

Abdulkadir Selvi, Hürriyet'teki bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın sıradaki hedefinin 'katil' dediği Suriye Lideri Esad ile görüşmek olduğunu yazdı.

GÜNDEM 23.11.2022, 09:10 23.11.2022, 09:40
5
Yandaş Abdulkadir Selvi yazdı! Erdoğan'ın sıradaki hedefi 'Katil' Esad

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, dünya kupası törenleri için gittiği  Katar’da Mısır Devlet Başkanı Sisi ile görüşmüştü. Uzun süre diktatör olarak nitelediği Mısır Devlet Başkanı Sisi ile gerçekleşen samimi görüntü şaşkına çevrimişti.

İktidara yakın Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın sıradaki hedefinin 'katil' dediği Suriye Lideri Esad ile görüşmek olduğunu öne sürdü. Selvi, "Sisi ile görüşmeden sonra gözler Erdoğan-Esed görüşmesine çevrildi. Peki bu görüşme yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından sonra Esed’le görüşme yadsınmıyor, tam aksine “zamanlama meselesi” deniliyor. Erdoğan-Esed görüşmesi 2023 seçimlerinden önce mi yapılacak yoksa seçimlerden sonraya mı kalacak? İki liderin görüşmesinin seçimlerden önce yapılabileceği belirtiliyor." yazdı.
İşte, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin o sözleri: 
Erdoğan’la Esed 2023 seçimlerinden önce görüşebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünya kupası törenleri için bulunduğu Katar’da Mısır Devlet Başkanı Sisi ile görüşmesinden sonra Suriye Devlet Başkanı Esed’le görüşme gündeme geldi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ile istihbarat servisleri düzeyindeki görüşmelerin sürdüğünü açıklamış, “Esed’le görüşür müsünüz?” sorusuna ise, “Vakti saati geldiğinde biz Suriye’nin başkanı ile de görüşme yoluna gidebiliriz” diye yanıt vermişti.
Sisi ile görüşmeden sonra gözler Erdoğan-Esed görüşmesine çevrildi. Peki bu görüşme yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından sonra Esed’le görüşme yadsınmıyor, tam aksine “zamanlama meselesi” deniliyor. Erdoğan-Esed görüşmesi 2023 seçimlerinden önce mi yapılacak yoksa seçimlerden sonraya mı kalacak? İki liderin görüşmesinin seçimlerden önce yapılabileceği belirtiliyor.
İSTİHBARAT DİPLOMASİSİ
Sisi’den sonra Esed’le görüşme konusuna da bir konsept meselesi olarak bakılıyor. Bu hem de Ortadoğu gibi krizlerin kol gezdiği bir coğrafyada uygulanıp, başarılı sonuç alınmış bir konsept. Bu konseptin adı ise istihbarat diplomasisi olarak tanımlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir dönem ilişkilerimizin gergin olduğu  Suudi Arabistan veliaht Prensi Selman ve Birleşik Arap Emirlikleri veliaht Prensi Şeyh Zayed ile görüşmüştü. Erdoğan, Sisi ile Katar Emiri Şeyh Temim’in ev sahipliğinde el sıkışmıştı. Erdoğan, Esed görüşmesi için de  Rusya Devlet Başkanı Putin’in ev sahipliği yapması bekleniyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı