Yandaş Mehmet Barlas'dan maden kazası tepkisi: Engel olunamaz mıydı?

Yandaş Sabah başyazarı Mehmet Barlas, Amasra'da 41 madenciye mezar olan kazaya ilişkin yazısında “Bu kazalar neden oluyor, engel olunamaz mıydı" sorularını kendimize sormadan edemiyoruz.” dedi.

GÜNDEM 17.10.2022, 10:40
16
Yandaş Mehmet Barlas'dan maden kazası tepkisi: Engel olunamaz mıydı?
Yandaş Sabah başyazarı Mehmet Barlas, bugünkü “Maden faciası tüm yönleriyle araştırılmalıdır” başlıklı köşesinde, Bartın Amasra’da devlete ait maden ocağında yaşanan grizu patlaması sonucu hayatını kaybeden 41 madenciye ilişkin bir yazı kaleme aldı.
Mehmet Barlas, “Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise facianın tüm yönleri ile araştırıldığını, ihmali ve eksikliği görülenler hakkında hukukun gereğini yapacağını söyledi. 5 savcı bu facianın nedenlerini araştırıyor.. Kaza göz göre göre mi geldi? Bir ihmal var mıydı? Bu tür kazalar olmaması için ne yapılabilir? Umarım kamuoyuna en kısa zamanda tüm yönleriyle aydınlatıcı bir bilgi verilir…” dedi.
Yürek acıtan hikayelere şahit olunduğunu belirten Mehmet Barlas, “Yerin 350 metre derinliğinde yaşamını yitiren 41 genç insanın cenaze namazlarında ise yürek burkan görüntüler vardı. Bu görüntüleri izlerken "Bu kazalar neden oluyor, engel olunamaz mıydı" sorularını kendimize sormadan edemiyoruz.” diye yazdı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı