Yandaş yazar AK Parti’de konuşulan tek bir seçim tarihini paylaştı

Yandaş Sabah başyazarı Mehmet Barlas bugünkü köşe yazısında AK Parti’de konuşulan tek bir seçim tarihini paylaştı. Nedenini de açıklayan Mehmet Barlas, “Bu da elbette bir erken seçim sayılmaz.” dedi.

GÜNDEM 28.12.2022, 10:45
3
Yandaş yazar AK Parti’de konuşulan tek bir seçim tarihini paylaştı
Yandaş Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas bugünkü yazısında, AK Parti çevrelerinde seçim tarihine ilişkin konuşulan tek bir tarihi paylaştı.
Mehmet Barlas, “Türk siyasetinde en çok konuşulan konu "erken seçim"dir. Geçmişte ülke ne zaman yönetilemez hale gelse, koalisyonlar ne zaman çıkmaza girse erken seçim konuşulurdu. AK Parti iktidarıyla birlikte erken seçim tartışmaları da siyasi lügatimizden çıktı. 2022 yılının Ekim ayında baskın bir seçim yapılacağı söylenmişti. Gerçek olmadığı anlaşıldı. 2023 yılı geldi çattı. Şimdi şubat-mart aylarında bir seçim olacağı konuşuluyor. Şimdiden söyleyeyim, bu iddia da gerçekleşmeyecek. AK Parti çevrelerinde tek bir tarih konuşuluyor: "14 Mayıs." Yani 18 Haziran seçimleri 35 gün kadar geri çekilecek. Bu da elbette bir erken seçim sayılmaz.” dedi.
Mehmet Barlas devamında şunları yazdı:

“Nedenine gelince...Bildiğiniz gibi okullar 16 Haziran'da yaz tatiline giriyor. 28 Haziran'da ise Kurban Bayramı tatili başlıyor. Dolayısıyla 10 Haziran'da tüm Türkiye'de büyük bir nüfus hareketliliği yaşanacak. Bu nedenle 18 Haziran milli iradenin sandığa yansıması için doğru bir seçim tarihi değil. Kimseyi sandığa götüremezsiniz. Bu iktidarın da muhalefetin de işine gelmez.Bu hesaba göre seçimlere 140 gün kaldı. 6'lı masanın adayı hâlâ belli değil. Muhalefetin gündeminde aday krizi, iktidarın gündeminde ise 1 trilyon dolarlık doğalgaz rezervi var. Adaylığını açıklayamayan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan aday olmayabilir" demiş. Gazetecilik hayatımda daha tuhaf bir seçim dönemi yaşamadım.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı