Yandaşın tuzu kuru! Sabah yazarından skandal KPSS savunması

İktidara yakın Sabah gazetesinin köşe yazarı Melih Altınok, atanmak için uğraşan milyonlarca kişinin hakkının yenildiği KPSS skandalını savundu. Yandaş yazar, "Biraz abartıldı mı?" dedi.

GÜNDEM 07.08.2022, 15:50
Yandaşın tuzu kuru! Sabah yazarından skandal KPSS savunması
2022  KPSS sınavının iptaline yol açan bazı soruların Yediiklim Yayınevi'nin sorularıyla aynı olması nedeniyle büyük bir skandal yaşanmıştı. KPSS'de soruların çalındığı iddiaları üzerine, yıllardır atanmak için çabalayan milyonlarca kişi hakkının yenildiği gerekçesiyle CİMER'e başvurmuştu.
Sosyal medyada gündeme gelen tartışmalar ve CİMER'e yapılan başvurular sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan DDK'ya KPSS skandalıyla ilgili talimat vermiş, bu doğrultuda da idari ve adli soruşturma açılmıştı. 
Toplumun hemen hemen her kesiminden gelen tepkiler sonrasında KPSS iptal edilirken, iktidara yakın Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok'tan skandal bir yorum geldi. Altınok, "Biraz abartıldı mı?" diyerek milyonlarca kişinin emeğini adeta görmezden geldi.
Suçu ÖSYM'nin üstünden alıp muhalefet atmaya çalışan yandaş yazar Altınok köşe yazısında KPSS skandalını şu sözlerle savundu:
"Bu seneki KPSS'de 20 sorunun bir yayınevinin hazırlık kitabından çıktığı iddiası üzerine başlatılan soruşturmanın ön raporu açıklandı. 3 sorunun bire bir aynı, 10 sorunun da benzer olduğu belirlenmiş.Ön raporun ardından görüşlerini aldığım eğitimciler ortada büyük bir sorun görmediklerini söylüyorlar. Bir sürü yayınevinin, kitapçıklarında soru ürettiğini, dolayısıyla birkaç sorunun aynı ya da benzer olmasının çok da garip olmadığını anlatıyorlar.
Hatta geçmiş yıllarda sınavda kitapçıklarından soru çıkan yayınevlerinin bunu "Önce biz sorduk" diye reklam malzemesi olarak kullandıklarını hatırlatıyorlar.
ÖSYM'de soru hazırlayan ekibin çok hassas kriterlere göre seçildiğini ve aynı olan üç soruyu kimin hazırladığına rahatlıkla ulaşılabileceğini de ekliyorlar.
Bu durumda doğal olarak iktidar cephesinin, muhalefetin sosyal medya eliyle abartarak gündeme getirdiği bu iddialar karşısında gösterdiği sert refleks aşırı mıydı sorusu akla geliyor.
Belki sınavın iptali için acele edildi. Ön raporda saptanan üç aynı soru iptal edilerek puanlar yeniden hesaplanabilirdi.
Zira şimdilik anlaşıldığı kadarıyla, sınavda değil sonrasında bir tezgâh var. "20 değil 30-40 soru aynı" diyen muhalefet vekillerinin körüklediği şaibe algısının önüne başka türlü de geçilemezdi.
Evet, ne yazık ki kampanya kısmen etkili oldu.
Geleceğini kurmanın eşiğindeki insanların kafası karıştırıldı.
Ama ne olursa olsun hükümet de bu tür olaylara tahammülü olmadığını açık ve net şekilde göstermiş oldu.Yenilerin yaşanmaması içinse olayda FETÖ bağlantılı unsurların etkili olduğuna dair dile getirilen tüm iddialar titizlikle araştırılmalı.
Unutmayalım... Kritik kurumlardaki hatalar ve zaaflar her zaman vasatlık ve zihinsel tembellikle izah edilemez. Defalarca şahit olduğumuz üzere bazen bir sabotaj stratejisinin sonucu da olabilirler."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı