Yangınlarda verilen sözler unutuldu

Geçici orman işçileri, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in sözünü tutmasını bekliyor.

GÜNDEM 24.10.2021, 08:45
9
Yangınlarda verilen sözler unutuldu
Hak-İş Konfederasyonunun 46’ncı kuruluş yıl dönümü etkinliği önceki akşam yapılan bir programla kutlandı. Programa, Çalışma Bakanı ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de katıldı. Bilgin, konuşmasında geçici işçiler ile ilgili yine umut vaat etti. Yangınların yaşandığı dönemde geçici işçilerin sorunlarının çözüleceği sözünün üzerinden üç ay geçmesine rağmen Bakanlıktan halen daha bir adım gelmedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayının son haftasında Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan ve Akdeniz’in neredeyse tamamında etkili olan orman yangınları sürecinde, ormanda 9 ay 29 gün süreyle çalıştırılan 8 bin 600 geçici orman işçisi umut vaat eden açıklamalarda bulunmuştu. Bakan, geçici orman işçilerinin sorunları ile ilgili ‘çözüm’ sözünde bulunmuştu. 
9 ay 29 gün olarak istihdam edilen geçici orman işçileri ile ilgili Bakan Bilgin tarafından verilen “çözüm” vaadinin üzerinden üç ay geçmesine rağmen Bakanlıktan halen bir adım gelmedi. Çalışma dönemlerinin sonuna gelen ve bu nedenle evlerine gönderilen yaklaşık 9 bin orman işçisi ise verilen sözlerin tutulmasını istiyor.
Ancak verilen sözün üzerinden yaklaşık üç ay geçmesine rağmen, Bakanlık tarafından bir adım atılmadı. Geçici orman işçilerinin çalışma dönemlerinin sona erdiği ve binlerce işçinin evlerine gönderildiği bu günlerde ise 9 bine yakın orman işçisi, mağduriyetleri ile ilgili adım atmasını ve bakanın verdiği sözün yerine getirilmesini bekliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı