Yapılacak atama sadece emekli olacak öğretmen sayısını karşılayacak

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER), Şube Başkanları ve İlçe Temsilcileri Eğitimi Toplantısı, Ankara’da bulunan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.

GÜNDEM 03.07.2022, 04:35
1
Yapılacak atama sadece emekli olacak öğretmen sayısını karşılayacak
Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER), Şube Başkanları ve İlçe Temsilcileri Eğitimi Toplantısı, Ankara’da bulunan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya Genel Merkez yönetimi ile tüm Türkiye’den temsilciler katıldı. Toplantıda, ÖĞ-DER Genel Merkez komisyonları sunumlarını yaptıktan sonra şube başkanları, yaptıkları çalışmalar hakkında eğitimcileri bilgilendirdi.
Millî Eğitim Bakanlığında öğretmen açığı sorununun son bulmadığına dikkat çeken ÖĞ-DER Genel Başkanı Hamdi Sürücü, gerçekleştirilecek 20 bin öğretmen atamasının da yeterli olmayacağını belirterek, “20 bin atama açıklamasını desteklesek bile sayı yeterli değil. Her yıl ortalama 20 bin öğretmen emeklilik veya başka nedenler ile Milli Eğitim’den ayrılmakta. Bu yıl ataması yapılacağı duyurulan sayı sadece bu açığı kapatacaktır. Öğretmen atamalarında asıl hedef açığı kapatmak olmalı, 2022 yılı içinde ayrılan öğretmenlere ek olarak 50 bin öğretmen ataması yapılmalıdır” diyerek çağrıda bulundu.
Ücretli öğretmenlik sisteminin de bir an önce son bulması gerektiğine dikkat çeken Sürücü, ücretli öğretmenlik sistemi ile emek sömürüsünün de devam ettiğini vurguladı. Sürücü, “Ücretli öğretmenlik yönetmeliğinde yeni bir düzenleme yapılmalı. Ücretli öğretmenlerin asgari ücretin altında ücret almalarının önüne geçilmelidir. Ücretin yanı sıra ücretli öğretmenlerin sigortaları da tam yatırılmalıdır” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı