Yapışık ikizler 27 saatlik operasyonla ayrıldı

Brezilya'da gerçekleşen ameliyat sanal gerçeklikle Londra'dan yönlendirildi

DÜNYA 01.08.2022, 20:35
8
Yapışık ikizler 27 saatlik operasyonla ayrıldı
Brezilya'da, kafalarından yapışık olarak doğan üç yaşındaki Brezilyalı ikizler, sanal gerçekliğin kullanıldığı 27 saatlik bir operasyonla başarılı bir şekilde birbirlerinden ayrıldı.
BBC'de yer alan habere göre; Bernardo ve Arthur Lima, Rio de Janeiro’da ameliyat edildi. Ameliyat Londra’daki Great Ormond Street Hastanesi’nden yönlendirildi. Ameliyatı gerçekleştiren ekipler, tomografi ve MR sonuçlarını temel alan sanal gerçeklik projeksiyonlarına dayalı tekniği kullanabilmek için aylar süren bir çalışma yürüttü.
Operasyona toplam 100 kadar cerrah ve yardımcı personel katıldı. Ekipte yer alan cerrahlardan Noor ul Owase Jeelani, 'uzay çağı' teknolojisi kullandıklarını söylerken, ilk kez farklı ülkelerdeki doktorların sanal gerçeklik gözlükleri takarak sanal gerçeklik odasında birlikte ameliyat yaptıklarını belirtti.
Operasyon, Dr. Jeelani’nin kurucusu olduğu Gemini Untwined adlı yardım kuruluşunca finanse edildi. Kuruluş, bunun şimdiye kadar yapılan en karmaşık yapışık ikiz ayırma ameliyatlarından biri olduğunu vurguladı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı