Yaptırımlar nedeniyle yedek parça bulamayan Ruslar, uçaklarını söküyor

Rusya, Ukrayna'yı işgalinin ardından Batılı devletlerin uyguladığı yaptırımlar nedeniyle yedek parça sıkıntısı çekiyor. Yedek parça bulamayan Rusya, elindeki uçakları söküyor.

DÜNYA 09.08.2022, 22:10
1
Yaptırımlar nedeniyle yedek parça bulamayan Ruslar, uçaklarını söküyor
Ukrayna işgali nedeniyle Batılı ülkelerin yaptırım uyguladığı Rusya, elindeki yabancı uçaklara ekipman sağlamak için filodaki bazı uçakları yedek parça kaynağı olarak kullanmaya başladı. Reuters'ın havacılık endüstrisi içerisinden kaynaklara dayandırdığı haberine göre; devlet kontrolündeki Aeroflot da dahil olmak üzere Rus hava yolu şirketleri yaptırımlar nedeniyle diğer ülkelerden yedek parça tedarik edemediği için ellerinde bulunan uçaklara yöneldi.
Aeroflot'un bazı Boeing 737 ve Airbus A320 uçak modellerinin diğerlerinden daha fazla yedek parçaya ihtiyaç duyması nedeniyle, bu uçak tipinin diğer modellerinden parçalar alındığı aktarıldı. Aeroflot tarafından işletilen en az bir Sukhoi süper jeti ve bir Airbus A350 uçağının şu an için parçalara ayrılmış durumda olduğu belirtildi.
Reuters'a konuşan kaynakların iddilarına göre, Rusya'nın ülkeye yaptırım uygulamayan Asya ve Orta Doğu ülkeleri üzerinden yedek parça alma ihtimali de zayıf görünüyor. Bu ülkelerin Batılı devletler tarafından gelebilecek "ikincil yaptırım" endişesi nedeniyle Rusya'ya malzeme tedarik etmeyi kabul etmeyeceği düşünülüyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı