“Yaralar sarılana kadar bölgedeyiz”

AGD ve MGV Şube Başkanları Toplantısı deprem özel gündemi ile gerçekleştirildi…

GÜNDEM 05.03.2023, 04:35
2
“Yaralar sarılana kadar bölgedeyiz”
Anadolu Gençlik Derneği (AGD)-Milli Gençlik Vakfı (MGV), Mart Ayı Şube Başkanları ve Şube Sorumluları Toplantısı deprem özel gündemiyle Gaziantep’te gerçekleştirilirken, toplantıya AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan, Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı ve Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet İslam, Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök katılım gösterdi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan, deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dilerken, tüm Türkiye’ye baş sağlığı ve yaralılara da şifa diledi. Turhan deprem nedeniyle teşkilatta bulunan birçok vatandaşın da hayatını kaybettiğini belirterek, “Deprem dolayısıyla Şube Sorumlumuz Ökkeş Solmaz kardeşimiz ve ailesi, birçok teşkilat mensubu kardeşimiz, üniversite komisyonumuzdan ve kadın kollarımızdan kardeşlerimiz vefat ettiler. Cenab-ı Allah rahmet eylesin. Vefat eden kardeşlerimizin ve burada bulunan, Türkiye’nin her bir yerinde teşkilatlarımızda emek sarfeden kardeşlerimizin emeklerine, gayretlerine, niyetlerine, istikametine, duruşuna şahidim. Duam o ki Rabbimiz cennetinin en güzel yerlerinde ağırlasın” dedi.

Depremin ilk anlarından itibaren bölgelerde koordinasyonların sağlanarak çalışmaların başladığını ifade eden Turhan, süreçte tüm Türkiye’de ki teşkilatların bölgeye yardım etmek için çalıştığını belirterek, “Tüm komisyonlarımız, tüm şubelerimiz, tüm mensuplarımız, bölgeye giderek iyi oldukları alanda insanlarımıza destek sağladılar. Cansuyu derneğimiz ile birlikte bölgede insanların yardımına koştuk. Arama-kurtarma ekiplerimiz birçok insanı enkazdan çıkardı. Depremin yaraları tamamen sarılana kadar da bölgede aynı şekilde gayretimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Depremden gerekli mesajları ve derslerin alınması gerektiğini belirten Turhan, alınan derslerinde yapıcı bir hal alması gerektiğini ifade ederek, “Deprem de elbette kader dahilindedir. Aksini düşünmek mümkün değil. Bilimin İslam inancından uzak bir şekilde ortaya koyduğu “doğa intikam alıyor” gibi görüşler doğru değildir. Bu elim hadise de Allah’ın takdiridir ve kulları olarak bizlere düşen gereken mesajları ve dersleri almaktır. Bu derslerden birisi de şudur: Bu rant düzenine, uygarlık zannedilerek para hırsıyla yükseltilen binalar, malzemeden çalan ve çalanları görmezden gelen liyakatsızlıklara derhal son verilmesi gerekiyor. Öfkemizi ve aldığımız bu dersleri yapıcı ve üretici bir hale dönüştürmemiz gerekiyor. Siyasi ve toplumsal ilişkileri ahlak zemininde yeniden inşa etmeliyiz. Ülkemizin, insanımızın, ahlakımızın yeniden imarında üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.

Toplantının devamında selamlama konuşması gerçekleştiren Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı ve Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, depremden vefat eden vatandaşlara rahmet yaralılara ise şifa dileklerini iletirken, tüketim ve rant hırsına dikkat çekerek, “İnancımızı ve değerlerimizi, Allah’ın kanunlarını önemsemeyen tüketim ve rant hırsının, tahakkümün, materyalist düşüncenin insanlarımızı, ülkemizi ve binaları getirdiği durum gözler önünde. Bizler elbette külli iradeye ve Cenab-ı Allah’ın bizler için uygun gördüğüne boyun eğeriz. İsyan etmiyoruz. Ama bununla birlikte Allah’ın insanlara verdiği akıl nimetinin, mesuliyet ve sorumlulukların, tedbirin de farkında olmamız gerekir” ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesinde yürütülen çalışmalar ile ilgili AGD Şube Başkanlarına teşekkür eden Karaduman, yürütülen çalışmalardan guru duyduğunun altını çizerek, “Bu acılı süreçte hamdolsun ki başta Anadolu Gençlik Derneğimiz olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarının yaraları nasıl sardıklarını, insanlara nasıl yardımcı olduklarını gördük. Genel Başkanımıza ve sizlere teşekkür ediyorum. Erbakan Hoca’mızın bize böylesine ana sütü gibi helal bir davayı emanet ettiği için ve bu davaya mensup bütün kurumlarımızla insanların yardımına koşabildiğimiz için hamdediyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı