Yardımcı kaynaklar MEB’den

Yüz yüze başlayan eğitim ile birlikte MEB tarafından verilen kitapların yetersizliği ile öğretmenlerin her sınıf için ayrı ayrı yardımcı kitap talebinde bulunması gündeme gelmişti.

EĞİTİM 22.05.2022, 04:35
16
Yardımcı kaynaklar MEB’den
Okulların açılmasıyla aileler için büyük bir maddi külfet haline gelen yardımcı kaynak kitapları, gelecek yılın dönem başında MEB tarafından öğrencilere dağıtılacak.Yüzyüze eğitimin başlaması ile birlikte yardımcı kaynak konusu gündeme geldi. MEB tarafından verilen kitapların yetersizliğinden dolayı öğretmenler her ders ve sınıf için ayrı ayrı yardımcı kaynak kitabı alım talebinde bulunuyor. Öğretmenler tarafından ek yardımcı kitap isteği ise velilere maddi bir külfet oluşturuyor. MEB, soruna çözüm olarak dağıtılan kitaplar ile yardımcı kaynakları da öğrencilere gönderecek. Öğretmenler tarafından istenen yardımcı kaynakların alımı zorunlu olmasa da öğrencilerin derslerden geri kaldığını gören veliler kaynak kitapları almak zorunda kalıyor. Sistemden dolayı oluşan yardımcı kitap sektörüne veliler isyan ederken, yardımcı kitapların fahiş fiyatları ise velilerin sırtına adeta bir yük gibi biniyor. MEB yaşanan sorunlara karşı bugüne kadar sadece okullara yazı göndermek ile yetinirken, gelecek yıl için okullarda öğrencilere hem ders kitapları hem de yardımcı kaynak kitapların verilmesi için karar aldı.

MEB tarafından hazırlanan tüm kademe ve sınıf seviyesinde hazırlanan yardımcı kitap paketlerini 2022- 2023 eğitim öğretim yılında ders kitaplarıyla birlikte yardımcı kaynaklarını da öğrencilerin sıralarına koyacak. Uzaktan eğitim sürecinde yaşanan kayıpları karşılamak amacıyla MEB tarafından yardımcı kaynaklar bir süredir internet üzerinden erişime açıktı. Bazı okullarda devam eden yardımcı kaynak alışverişi konusuna karşı Bakanlık şimdi ise Ekim ayından itibaren yardımcı kitapları basılı olarak öğrencilere teslim edecek. MEB, Eylül ayında 100 milyon yardımcı kaynak kitabı öğrenciler için illere gönderecek ve kitaplar ders yılı başında öğrencilerin sıralarında olacak. Gönderilecek yardımcı kaynaklar, tüm eğitim kademeleri için hazırlanan 85 yardımcı kaynak ve 7 öğretmen kılavuzundan oluşuyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yardımcı kaynaklarla ilgili yapılan çalışmadan ailelerin ve öğrencilerin çok memnun olduğunu, bu konuda olumlu dönüşler aldıklarını söyledi. Özer, “Öğrencilerimizin ücretsiz ders kitaplarının yanı sıra okula başladıkları ilk gün sıralarında yardımcı kaynakları da bulmaları için tüm çalışmalarımızı da tamamladık. İnşallah gelecek eğitim öğretim yılı itibarıyla tüm öğrencilerimiz okula başlamalarının heyecanını yaşadıkları ilk gün yardımcı kaynaklarını da sıralarında bulacaklar. Bu süreç başarılı bir şekilde ilerliyor. Salgın sürecindeki öğrenme kayıplarını telafi etmek ve sınav sürecindeki öğrencilerimizi desteklemek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı