Yargı Reformu’nun 4. paketi TBMM’ye sunuldu

Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin 4’üncü paketi TBMM Başkanlığına sunuldu. Toplamda 4 kanunda değişiklik yapılması öngörülen paket, 27 maddeden oluşuyor.

GÜNDEM 19.06.2021, 04:35
9
Yargı Reformu’nun 4. paketi TBMM’ye sunuldu
Yargıdaki işleyişin hızlandırılması için birçok düzenlemenin yer aldığı pakette, katalog suçlarına somut delil şartı getirilirken, boşanan eşler arasındaki yaşananlar için de ağır cezalar öngörülüyor.
Yargıya önemli değişiklikler getirecek olan ve iki yıl içerisinde tamamının hayata geçirileceği taahhüt edilen Yargı Reformu Stratejik Belgesi’nin 4’üncü paketi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunuldu.  Daha önce 3 paketi Genel Kurulda oylanarak yürürlüğe giren Yargı Reformu’nun, 4’üncü paketi ile ilgili AKP Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, açıklamalarda bulundu.  4’üncü paketi TBMM Başkanlığına sunduklarını söyleyen Akbaşoğlu,  “4. Yargı paketiyle toplam 4 kanunda değişiklik yapıyoruz. 27 maddeden müteşekkil bir kanun” dedi.

Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin 4’üncü paketi AKP Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu tarafından TBMM Başkanlığına sunuldu. Toplamda 4 kanunda değişiklik öngören paket, 27 maddeden oluşuyor. Yargıdaki işleyişin hızlanması için birçok düzenlemenin bulunduğu pakette, ayrıca son dönemlerde boşanmış eşler arasında yaşananlarla ilgili düzenlemeler bulunuyor. Öte yandan uzun süren adli kontrol hükümleri için de süre sınırı getiriliyor.

AKP’nin Meclis’e sunduğu kanun teklifinde; idarenin 60 günde cevap verme süresinin 30 güne indirilmesi öngörülüyor. Boşanan eşe karşı işlenen suçlar ağırlaştırılırken, bilişim suçları ile banka ve kredi kartlarına ilişkin suçlarda mağdurun oturduğu yer mahkemesi de yetkili olacak. Tebligatlar, dosyada varsa tüm taraflara ayrıca telefon telgraf e-posta gibi yollarla da bildirilecek. Katalog suçlarda bir kişinin tutuklanabilmesi; kuvvetli suç şüphesinin ‘somut delillere’ dayanmasına bağlı hale getiriliyor.

Daha önce tespit ve dinlemeye ilişkin kayıtlar kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesi durumunda Cumhuriyet Savcısı denetiminde yok ediliyordu. Şimdi yeni düzenleme ile BERAAT KARARI verilmesi durumunda hakim denetimi altında aynı usulle bu kayıtlar yok edilecek. Bu durum en geç 15 gün içinde ilgilisine yazılı olarak bildirilecek. Savcılıkça hazırlanan iddianamede ilgiliye atfedilen suçu oluşturan olaylar ve suçun delilleriyle ilgisi bulunmayan bilgilere yer verilmeyecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı