Yarım asırdır bitmeyen tünel TBMM gündeminde

Saadet Partisi Konya Milletvekili Karaduman, 1976 yılında yapımına başlanan Ayaş Tüneli projesinin halen açılışının yapılmama sebebini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sordu.

GÜNDEM 19.06.2021, 04:35
6
Yarım asırdır bitmeyen tünel TBMM gündeminde
Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, yıllardır yapımı tamamlanmayan Ayaş Tüneli Projesi’ni Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM) gündemine taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Karaduman, büyük bölümü tamamlanan Ayaş Tüneli Projesi’nin bir an önce tamamlanarak açılması gerektiğine işaret etti.
Ayaş Tüneli Projesi’nin ilk önce 1976’da başladığına dikkat çeken Karaduman, 1976 yılında Başbakan Süleyman Demirel tarafından Ayaş Ağzı’na döktüğü harç ile inşaat sürecinin başladığını ve 1977 yılında ise Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan tarafından Ayaş yakınlarında bulunan Erkeksu girişinin temelinin atıldığını ifade ederek, Ayaş Tüneli Projesi’nin yarım asırdan fazladır beklediğini belirtti.
Soru önergesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na 5 soru yönelten Karaduman, konuyla ilgili olarak şu soruların cevaplandırılmasını talep etti, “Yapımına 1976 yılında başlanılan Ayaş Tüneli’nde yüklenici firma/firmalar, inşaatın tamamlanması için hangi tarihi taahhüt etmişlerdir? İnşaat süreci ile ilgili malumatınız nedir? Uzun zaman önce yapımına başlanan Ayaş Tüneli’nin büyük bir kısmı yapılmış olmasına rağmen tünelin tamamı neden bitirilmemiştir? Önümüzdeki süreçte tünel yapımının tamamlanması için bir çalışmanız olacak mıdır? Tünelin yapımı için başlangıçtan günümüze kadar toplamda ne kadar ödenek ayrılmıştır? Tünelin mevcut halinin korunabilmesi için bir yılda ne kadar ödenek ayrılmaktadır? Bakanlığınız inşaatı denetliyor mu? Yüklenici firmalardan kaynaklı gecikme için firmalara yönelik yasal süreç işletiliyor mu? Yüklenici firmalardan kaynaklı sorunlar için firmalara hangi yaptırımlar uygulanmaktadır? Bugüne kadar Ayaş Tüneli’nin yapımını üstlenen herhangi bir firmaya cezai yaptırım uygulanmış mıdır?”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı