“Yarım çalışınca kazanç düşüyor”

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, şoför esnafının sorunlarını gündeme taşıdı.

EKONOMİ 03.06.2021, 04:35
3
“Yarım çalışınca kazanç düşüyor”
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, pandemi sürecinde yarı kapasite ile çalışmaya devam eden ulaşım sektöründe maliyetlerin bir önceki yıla göre yüzde 100’ün üzerinde artış gösterdiğini belirterek, “Şoför esnafımızın yüzde 50 kapasite ile çalıştığında kazancı daha fazla düşüyor” dedi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, şoför esnafının sorunlarını gündeme taşıdı. Yarı kapasite ile çalışmaya devam eden ulaşım sektöründe maliyetlerinin bir önceki yıla göre yüzde 100’ün üzerinde artış gösterdiğini belirten Palandöken, “Ulaşım sektöründe faaliyet gösteren şoför esnafımızın yüzde 50 kapasite ile çalıştığında kazancı daha fazla düşüyor, maliyetleri karşılamakta zorlanıyor. Başta ticari akaryakıt olmak üzere ulaşım sektörü muhakkak özel olarak desteklenmeli” dedi.
Ulaşım sektöründe bir yolcunun bile önemi varken kapasitenin yarısına çalışmanın şoför camiasını zora soktuğunu hatırlatan Palandöken, “Şehir içi ve şehirlerarası toplu taşıma araçları bir dolu bir boş olacak şekilde, ayakta yolcu kabul etmeden yolcu kapasitesinin yarısı kadar yolcu kabul edecek. Zaten çok uzun zamandır bu kurala riayet eden, etmeye çalışan şoför esnafımız için bir yolcunun bile önemi büyükken doğrudan yarı kapasite ile çalışması artık zorluyor. Gittiği mesafe aynı, yaktığı yakıt aynı, çalışan şoför sayısı aynı olduğu için bu kesimimiz artık ayakta kalmakta zorlanıyor” dedi.

Geçtiğimiz yıldan bu yana lastik, sigorta fiyatları, araçların bakım masrafları, mazot parası ve daha birçok kalemde maliyetlerin tamamında artış olduğunu söyleyen Palandöken, “Şoför esnafımız başta ticari yakıt desteği olmak üzere nakit desteği gibi takviyeler ile ayrı olarak desteklenmeli. Pandeminin başından bu yana bir gün bile evde durmayan, sürekli yolcu taşıyan, tüm gün direksiyon sallayan şoför emekçilerimizin bu desteğe çok uzun zamandır ihtiyacı var” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı