Son Dakika

YAŞ toplantısı için flaş iddia: 15 Temmuz'u bastıran paşaya şok

Türkiye bir taraftan orman yangınlarıyla uğraşırken bütün kamuoyu Beştepe'de yapılacak Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısına dikkat çekilmiş durumda.

GÜNDEM 04.08.2021, 09:55
14
YAŞ toplantısı için flaş iddia: 15 Temmuz'u bastıran paşaya şok
Yüksek Askeri Şura toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de toplanacak.
Kulislerde yer alan bilgilere Beştepe'de gerçekleştirilecek YAŞ toplantısı yeni bir tartışma yol açabilir.
Independent Türkçe'de yer alan haberde askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre bu hafta düzenlenecek YAŞ toplantısında, 1. Ordu Komutanlığı yaptığı dönem 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasında ciddi katkısı olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgenral Ümit Dündar'ın emekliye sevk edileceği öne sürüldü.
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'ın görev süreleri, 2020 YAŞ'ında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararlarıyla birer yıl daha uzatılmıştı.
Yine Kara Kuvvetleri Komutanı Dündar'ın yanı sıra Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz'ün de emekliye sevk edilebileceği iddia edilirken Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'la ilgili henüz bir karar verilmediği belirtiliyor.

2020 YAŞ'ında Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı görevine atanan eski Tuğgeneral Serdar Atasoy, kuvvet komutanı Ümit Dündar tarafından göreve başlatılmamıştı.
Kara Kuvvetleri Komutanı Dündar'la ilgili "Serdar Atasoy'un FETÖ'cü olduğunu tespit edip göreve başlatmadığı" gerekçesiyle üstleriyle anlaşmazlık yaşadığı için kulislerde emekliye sevk edileceği konuşuluyor.
Atasoy'un geçmişte kullandığı telefon numaraları, banka, elektrik, su aboneliklerinden tespit edilmiş ve örgütle irtibatı ortaya çıkarılmış ve gözaltına alınan Atasoy daha sonra itirafçı olmuştu.
Atasoy'un örgütle irtibatının ortaya çıkarılmasının talimatını Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar'ın verdiği biliniyor.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Serdar Atasoy'la ilgili yaptığı açıklamada ise terfi öncesi istenen bilgi ve belgelerde herhangi olumsuzluk görülmediğini bunun üzerine atamasının yapıldığını söylemişti.
Ayrıca bu hafta yapılacak YAŞ'ta toplam 1600 subay ve generalin emekliye sevk edileceği de kulislerde konuşulanlar arasında.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantıya Şura üyeleri; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz katılacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı