Yaşlanmayı hızlandıran besinler! Bu yiyeceklerden uzak durun...

Çoğu insan bazı besinlerin oldukça sağlıklı olduklarını düşünür. Oysa birçoğu gizli şeker bombası, vücudunuzu iltihaplanma yapacak yiyecekler, hormonlarınızı sağlıksız duruma sokabilen besinlerdir

SAĞLIK 18.05.2021, 10:25
16
Yaşlanmayı hızlandıran besinler! Bu yiyeceklerden uzak durun...
Besin tüketiminde doğru bildiğimiz bi çok yanlış biz fark etmeden sağlığımızı bozuyor yaşam kalitemizi düşürürken hayatımızı da riske atıyor. Biraz daha derinlemesine bakıldığında, asla yememeleri gereken çok sayıda sağlıklı besin yendiğini görebiliyoruz.
Örneğin meyve suyu, bolca içtiğinizde en az gazlı içecekler kadar tehlikelidir. 
Asla yememeniz gereken bir başka besin de Çiftlik balığıdır. Aslında, tilapi yemek, bir şekilde domuz pastırması yemek kadar kötüdür. 
Yememeniz gereken en sağlıklı yiyeceklerden bir diğeri de mikrodalgada patlamış mısır. Mikrodalgada patlatılan torbalar, kanser yapıcı kimyasallara dönüşür. En düşük ihtimalle ciddi akciğer hastalıklarına neden olmaktadır. 

Artık hepimiz şekerin ne kadar zararlı olduğunu biliyoruz. Kilo almından, kırışıkların oluşmasına ve cildinizin sarkık kalmasına kadar birçok zararı vardır. Çok fazla şeker tüketmek, glikasyon denilen bir işleme sebep olur. Bu işlem vücuttaki proteinlere ve lipitlere zarar verir ve cildinizin kollajenine zarar verir ve kırışıklıkların gelişimini teşvik eder. Çünkü proteinler ve lipitler cildin sıkılığından sorumludur.

Fast food, kızarmış yağlar, margarin, konserveler ve tüm abur cuburlar trans yağ içerir. Trans yağlar sadece kalp hastalığı riskini arttırmakla kalmaz aynı zamanda damarlarınızı sertleştirir. Bu durum, derideki kan akışını zayıflatır ve erken yaşlanmanıza neden olur.
Kahve ve kafeinli içecekler cildinizi kurutur
Kafein, vücudunuzu susuz bırakır ve nem eksikliğine neden olur. Bu durum cildinizi kuru ve kırılgan bir hale getirir. Bu durumu çözmenin basit bir yolu vardır: tükettiğiniz her kahve için sadece bir bardak su için ve cildinizi nemlendirmeyi unutmayın.

Tuz vücudun su tutmasına neden olarak ödeme yol açıyor. Ayrıca hücrelerin küçülmesine neden olarak susuzluğa yol açıyor. Vücut susuz kaldığında cilt kırışıyor ve daha erken yaşlanıyor.

Patates vücudumuzun içine girdikten sonra anında şekere dönüşür. Özellikle yüksek yağlarda kızartılan patatesler ve yiyecekler serbest radikalleri, serbest bırakır bu da ciltte hücresel hasara neden olur. Patatesi en zararsız şekilde tüketmek istiyorsanız ya haşlayın ya da fırında pişirin

Birçok kişi tarafından sevilen sosis, pastırma ve şarküteri etlerde çok miktarda tuz ve koruyucu madde bulunur. İşlenmiş etlerin tüketimi dehidrasyona neden olur ve iltihaplanmayı tetikler. Ayrıca bu ürünler vücuttaki C vitamini miktarını düşürür ve bu da kollajen oluşumu açısından çok önemlidir. Bunun yerine et tüketimini azaltın ve sebzeli sandviçler tercih edin.

Sağlıklı yağlar, sağlığınız ve cildinizin gençliği için çok önemlidir. Bunun dışında deride inflamasyonu azaltmak, saçlarınızın sağlık uzamasını ve diğer avantajların yanı sıra, cilt hücrelerindeki su kaybını azaltacak güçlü hücre zarları kurar. Cildinizi korumak için somon, avokado, chia, koyu yeşil yapraklı sebzeler, fındık ve kuruyemiş ve hindistan cevizi yağı gibi sağlıklı yağlar tüketmelisiniz.

Siyah ve kömürleşmiş olan et vücuda ciddi anlamda zarar verir. Bu durum cildiniz için kolajen gibi temel özellikleri bozabilir ve yaşlı bir görünüme yol açar. Mangal yaparken, siyahlaşmış etten uzak durun.

Baharatlı yiyecekler, kan damarlarını genişletir ve cildinizin erken yaşlanmasına sebep olur. Baharat tüketimi sağlıklı görünse de bu konuda ciddi dikkat etmek gerekir. Düzenli baharat tüketimi alerjik reaksiyonlara neden olabilir ve şişkinliğe veya kalıcı kızarıklığa neden olabilir.

Yeşil yapraklı sebzelerin kanser önleyici etkisi vardır. 
BROKOLİZengin demir ve kalsiyum maddeleri sayesinde Alzheimer hastalığı tehlikesi yaşayan kişilerin sıklıkla tüketmesi gereken bir besinidir. Aynı zamanda kandaki zararlı bakterilerin oranını azaltarak, kanın vücutta daha dengeli akmasını sağlar.
KARALAHANAAntioksidan özelliği sayesinde vücutta gezen serbest radikal hücrelerin oranını azaltarak, kansere neden olabilecek maddeleri yok eder. Magnezyum ve kalsiyum açısından da zengin olduğundan kemik hastalıklarına birebir fayda sağlar.
ISPANAKBol miktarda içerdiği A, B ve K vitaminleri sayesinde, kemik erimesinden görme problemlerine kadar birçok rahatsızlığa iyi gelir. Aynı zamanda kabızlık ve sindirim problemlerini önler.
ŞALGAM YAPRAKLARIYeşil yapraklılar içerisinde kalsiyum açısından en zengin olan şalgam antioksidan özelliği sayesinde cilt sorunlarını azaltmada yardımcı olur.
LAHANALahana içerdiği folik asit sayesinde kanser hücrelerini azaltır. Aynı zamanda 22 kalori içerdiği için kilo vermeye çalışan kişilerin tüketmesi gereken yeşil yapraklı sebzelerin başında gelir.

Yağl balıklar: Somon, ton, sardalya ve uskumru balıkları cildiniz için mükemmel bir omega 3 kaynağıdır. Su: Su yaşlanma süreciyle mücadele eden en iyi besinler listesindedir. Organlarınızın ve eklemlerinizin iyi çalışmasını sağlar ve aynı zamanda metabolik sürecinizi destekler, bu da cildinizin daha nemli ve canlı görünmesini sağlar.

Nar: Vitamin ve antioksidan açısından cildinizin güneşin zararlı ışınlarından korumak için savaşırlar.
Sızma zeytinyağı: Omega 3 ve cilde iyi gelen yağ asitleri içerir.
Yaban mersini: Antioksidanlar açısından zengin olan yaban mersini, kan damarlarının elastik kalmasına ve kan basıncının düşmesine yardımcı olur.
Yeşil çay: Cildinizi UV ışınlarından korur.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı