Yaşlı kadına eziyet etmişlerdi: Hastanenin faaliyetleri durduruldu

İstanbul'da özel bir hastanede tedavi gören yaşlı kadın hastaya yönelik muamele Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanenin faaliyetinin durdurulduğunu açıkladı.

GÜNDEM 05.10.2022, 19:45
2
Yaşlı kadına eziyet etmişlerdi: Hastanenin faaliyetleri durduruldu
İstanbul'da özel bir hastanenin yoğun bakım bölümünde tedavi gören yaşlı kadın hastaya yönelik olarak hastane görevlilerince işkence ve kötü muamelede bulunulduğuna ilişkin görüntüler bugün Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanenin faaliyetinin durdurulduğunu açıkladı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, “Sağlık hizmeti ilkeleri ve insanlıkla bağdaşmayacak davranışların gösterildiği özel hastanenin faaliyeti durdurulmuştur. Suçlular müstahak oldukları cezayı alacak. Sağlıkta güven sarsıcı hiçbir fiile toleransımız yoktur. Mesleğimizin gerçek mensuplarının üzüntüsü tarif edilemez.” açıklamasında bulundu.
Ne olmuştu?
İstanbul İçerenköy Bayındır Hastanesi'ndeki iki görevlinin, boğazına delik açılıp tüp takılan konuşamayacak durumdaki yaşlı hastaya hakaret edip kahkahalar eşliğinde dalga geçti. O anları da kameraya kaydettiler. Sesi çıkmayan yaşlı kadının “Allah'ından bul” dediği görüldü.
Ortaya çıkan görüntülerde erkek sağlıkçı “Alsana kız paraları. Yapıştır. İki milyon dolar bırakıyorum, yarın dört milyon dolar olarak geri alacağım. Anlaştık mı? Paralar... paralar. Bu paraları sana niye veriyorum biliyor musun? Çünkü senin sağ böbreğini alacağım. Bu paralar böbreğine karşılık. Sağ böbreğine yetmez mi bu paralar?” ifadelerini kullanıyor.
Kadın çalışan ise “Küfür etsene. 'Al ... sok bu paraları böbreğini satacağım' desene" diyerek diğer çalışana akıl veriyor. Sesi çıkmayan yaşlı kadının dudaklarını kıpırdatarak "Allah'ından bul" dediği görülüyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı