Yatırımcıya net mesaj! Dolar ve altında alım fiyatları belli oldu

Ünlü piyasa uzmanı İslam Memiş altın ve dolar kurunda yaşanan düşüşle ilgili konuştu. Memiş, altın ve dolar için alım tahminini açıkladı.

EKONOMİ 04.09.2021, 19:00
2
Yatırımcıya net mesaj! Dolar ve altında alım fiyatları belli oldu
Son günlerde altın ve dolar kurunda dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Dolar kuru 8.30 bandına çekilirken altının gram fiyatları da 480 lira bandından seyr ediyor. Piyasalarda son durumla ilgili finans uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken değerlendirme geldi.
Memiş piyasadakı duruma değinmeden önce Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED'den gelecek kararlara değindi. Memiş, FED'in varlık artırımı kararının gram altın ve ABD doları ile işlem yapanları çok yakından ilgilendirdiğini belirtti.
Elinde altın tutan yatırımcıların yavaş yabaş dolar pozisyonuna hazırlık yapabileceği uyarısında bulunan Memiş altın için beklentilerini de dile getirdi. Piyasa uzmanı altının önümüzdeki dönemine ilşkin "Altının Ons fiyatında yukarı yönlü ralliler beklentim sürüyor. Yıl sonuna kadar 1835, 1880, 1890 dolar üstünde rakamları görme olasılığımız çok. Yüksek enflasyonun olduğu her yerde altın her zaman değer artışını sürdürür." dedi.
Dolar kurunun TL karşısında 8.10 TL'ye kadar geri düşebileceğinin altını çizden Memiş, bu geri çekilmeler ile birlikte altının gram fiyatının 480 TL bandına gelebileceğini söyledi.
Memiş'in gündeminde altının yıl sonu fiyatları da vardı. Memiş, konuya ilişkin "Bu konumda gram altın alınabilir. Çünkü yıl sonuna kadar Gram altında yükselişin 520, 540 ve 580 zirvesini test etmesi söz konusu. Bugünkü ekonomik tabloda yaşanan düşüşlerin kalıcı olmayacağı göz alındığında gram altın yatırımcısı için iyi alım fırsatları sunuyor." ifadelerini kullandı.
Elinde altın olanlar için de bir uyarıda bulunan ekonomist İslam Memiş acele karar verilmemesi gerektiğini yeni rekorların gelebileceğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı