YAYMAN: “TÜRKİYE YÜZYILI SİYASET ÜSTÜ BİR KAVRAMDIR”

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı aynı zamanda AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, TBMM’de gündem dışı söz aldı.

GÜNDEM 02.11.2022, 12:09
13
YAYMAN: “TÜRKİYE YÜZYILI SİYASET ÜSTÜ BİR KAVRAMDIR”

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı aynı zamanda AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, TBMM’de gündem dışı söz aldı.

TBMM Kürsüsünden yaptığı açıklamada Yayman, “Cumhuriyetimiz Kimsesizlerin Kimsesidir” diyerek Cumhuriyetin 100. Yılına vurgu yaptı.

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman: “Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına girdiğimiz şu günlerde 99'uncu yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ve bizlere cumhuriyeti armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha rahmetle, şükranla, minnetle anıyorum. Onların fedakârlıkları olmasaydı, onların kahramanlıkları olmasaydı biz, belki bugün cumhuriyetin bir vatandaşı olarak yaşayamayacaktık. Dolayısıyla ne kadar teşekkür etsek, ne kadar dua etsek azdır. "Büyük eserleri büyük liderler yapar." diye bir söz vardır; işte, Mustafa Kemal Atatürk'ün de en büyük eserlerinden bir tanesi cumhuriyetimizin ilan edilmesi ve bu aziz millete cumhuriyetin armağan edilmesidir. İşte, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda ilerleyerek Türkiye'ye 21'inci asrı hedef gösteren ve "Türkiye Yüzyılı" kavramını ortaya koyan Cumhurbaşkanımız, yaptığı büyük eserlerle cumhuriyetimizin yücelmesi, cumhuriyetimizin yükselmesi noktasında çok önemli eserlere imza atmıştır.” Diye konuştu.

Cumhuriyet, ona hizmetle yücelir diyen AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman: “Cumhuriyetimizin tam da kuruluş yıl dönümlerinde özellikle 29 Ekim 2022'de TOGG'un açılması, 29 Ekim 2021'de AKM'nin ve Ankara Millet Bahçesinin açılması, 29 Ekim 2020'de Ankara-Niğde Otoyolu'nun açılması, 29 Ekim 2018'de İstanbul Havalimanı'nın açılması ve 29 Ekim 2023'te Marmaray'ın açılması, 29 Ekim 2016'da Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'nın açılması "Aslında büyük eserleri büyük liderler yapar." sözünün bir kez daha ispatıdır. Cumhuriyet, onun değerlerine sahip çıkmakla yükselir ve değer bulur dolayısıyla cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet, yoksul bir Anadolu çocuğu olarak, Hatay'ın bir evladı olarak bu kardeşinizi devlet okullarında okutup, büyütüp, tahsil yaptırıp bu millete hizmet etmek için buraya gönderen rejimin ve sistemin adıdır dolayısıyla cumhuriyet hepimizin ortak geleceğidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Yüzyılı paradigmasını açıklarken dile getirdiği gibi -her zaman ifade ediyoruz- bu ülke hepimizin ülkesidir, bu devlet hepimizin devletidir, bu bayrak hepimizin bayrağıdır, bu millet hepimizin milletidir ve bu gelecek hepimizin geleceğidir. Ortak geleceğimize sahip çıkma noktasında hepimizin kendi yankı odalarımızdan çıkıp, kendi cephe siyasetinden çıkıp cumhuriyeti muasır medeniyet seviyesi düzeyine çıkarmak için daha çok çalışmamız lazım. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Türkiye'miz nerededir? Türkiye dünyanın merkezindedir. Türkiye, küresel bir güç olma yolunda hızla ilerlemektedir. Türkiye'miz dünyanın merkezinde yer almaktadır. İnanıyoruz ki önümüzdeki dönemde inşallah, bu süreç çok daha ileri bir noktaya gidecektir. Her zaman dediğimiz gibi, cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet, bir şefkatin adıdır ve cumhuriyet bu milleti muasır medeniyet seviyesi düzeyine çıkarma iddiasının adıdır. İşte, bu iddiayı biz Cumhur İttifakı olarak Türkiye yüzyılı paradigmasıyla daha ileri götürmek istiyoruz. Türkiye yüzyılı iddiası, bir partiye, bir siyasi gruba ait bir iddia değildir, 85 milyonun ortak hissiyatıdır ve siyaset üstü bir kavramdır. İlk defa, Türk demokrasi tarihi içerisinde bir genel başkan, bir lider bir yıl sonrasını, üç yıl sonrasını, beş yıl sonrasını, on yıl sonrası değil, yüz yıl sonrasını hedef göstererek bu aziz milletimizin önüne çok önemli bir hayal ortaya koymaktadır. Bizim bu millete dair hayalimiz vardır; bizim, bu millete dair hizmet sevdamız vardır ve inşallah bu yolda çalışmaya, gayret göstermeye, bu aziz millete layık olmaya çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerle cumhuriyetimizin 100'üncü yılını bir kez daha kutluyorum ve bu cumhuriyeti bize armağan eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle anıyorum. Değerli şehitlerimizin bize bıraktığı mirası sonsuza kadar yaşatacağımızı bir kez daha arz etmek istiyorum.” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı