Yeni bir Kovid-19 varyantı daha görüldü: Gamma

Koronavirüsün yeni bir varyantı olan ve ilk kez Brezilya'da rast gelinin gammanın, Rusya'da sayıları az da olsa bazı vakalarda görüldüğü ortaya çıktı.

DÜNYA 22.07.2021, 17:55
5
Yeni bir Kovid-19 varyantı daha görüldü: Gamma
Rus haber ajansı Interfax'ın haberine göre, EpiVacCorona anti-Kovid aşısını geliştiren Vektor Viroloji ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi'nin söz konusu gamma varyantını tespit ettiğini ve gelişmeyle ilgili önlem aldığı belirtildi.

Yetkililerin perşembe günü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Rusya Federasyonu genelinde delta varyantı oldukça yaygınlaştı. Şu anda ülke sınırlarında bazı vakalarda yeni bir varyant olan gamma tespit edildi ve bu kişiler karantina altına alındı." ifadeleri kullanıldı.
Rusya merkezli kurum ayrıca delta ve gamma varyantlarının "ciddi risk" teşkil ettiğini belirterek, bu Kovid-19 türlerinin daha hızlı yayıldığını ve vücutta oluşan antikorları hızla azalttığını belirtti.
Daha önce Sputnik V adlı Kovid-19 aşısını geliştiren Vektor Viroloji ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi, yapılan çalışmalar neticesinde İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya'da ortaya çıkan mutasyonlarına karşı EpiVacCorona adlı aşıyı geliştirmişti.
Söz konusu aşının yeni tür gamma varyantına karşı ne kadar etkili olduğu, yapılacak testlerden sonra ortaya çıkacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı