Yeni Şafak yazarı: Melih Bulu itibar kaybına yol açıyordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Melih Bulu'yu görevden almasının yankıları sürerken Yeni Şafak yazarı Ali Saydam, "İtibar kaybına yol açıyor" diyerek görevden almayı savundu.

GÜNDEM 17.07.2021, 09:50
30
Yeni Şafak yazarı: Melih Bulu itibar kaybına yol açıyordu
Yeni Şafak yazarı Ali Saydam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gece yarısı Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu'nun görevden almasını değerlendirdi.
Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atandığı 2 Ocak’tan bu yana yedi ay geçtiğini yazan Saydam, "Bunca süreye rağmen Türkiye’nin en muteber devlet üniversitelerinden birinde ortaya çıkan huzursuzluğun önü alınamadı. Yönetilemeyen ve ‘itibar’da hasara neden olan bir kriz söz konusuydu. Bilindiği gibi, krizler yönetilemedikçe bu hasar derinleşmeye devam eder" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkın nabzını iyi tutan liderlerden biri olduğunu belirten Saydam, "Prof. Dr. Bulu’nun kâğıt üstündeki akademik kariyeri, liderlik vasıflarının ve de buna bağlı olarak kriz yönetimi ile kriz iletişimi yönetimi becerilerinin de gelişmiş olduğu anlamına gelmiyor. Buralardaki eksiklik de itibar kaybına yol açıyor ve halk genelindeki memnuniyetsizliğini tetikliyorsa Sayın Cumhurbaşkanı’nın buna kayıtsız kalmayacağını tahmin etmek çok da zor değildi..." ifadelerini kullandı.
Saydam şöyle devam etti:
"Son örneğini görevden alma kararına inanmayarak sosyal medyada paylaşım yapması, sonrasında da bunu silmesinde gördüğümüz gibi Bulu, kriz iletişimi yönetimi konusunda profesyonel bir tavır ortaya koyamamıştır."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı