Yeni Şafak yazarı vekillere seslendi: Milletin yüzünü güldürün

Yeni Şafak yazarı Öztürk vekillere seslenerek "Genel Kurul’da Vergi Kanunu’na bir madde daha ekleyin, fakir fukara sevinsin. Yasa teklifini milletin yüzünü güldürecek şekilde daha da güçlendirin" dedi

GÜNDEM 08.10.2021, 08:15
1
Yeni Şafak yazarı vekillere seslendi: Milletin yüzünü güldürün
Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, “fakir fukara” şeklinde tanımladığı bazı vatandaşlar için milletvekillerine çağrı yaptı. Öztürk, “bu dönemde pozitif ayrımcılık yapılması gerekenlere” ödenmek üzere “bu dönemde zenginleşenlere bir defalığa mahsus ek vergi” önerdiğini söyledi.
Hasan Öztürk, 28 Eylül tarihinde kaleme aldığı köşe yazısında "zenginlerden geçici süre ile Varlık Vergisi alınması gerektiğini" söylediğini hatırlattı.
1990'lı yıllarda çıkartılan "Özel İletişim Vergisi"ni anımsatan Öztürk, "Benzer bir verginin getirilmesini ve kesinlikle asgari ücretlilerin, dar gelirlilerin, küçük esnafın dışarıda tutulması gerektiğini dillendirmiştik" dedi ve şunları yazdı:
"Önceki gün, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen teklifle; çiftçiye vergi indirimi, cirosu 240 bin TL’nin altındaki (yani aylık cirosu 20 bin TL’nin altındaki) 850 bin küçük esnafa vergi muafiyeti, getiriliyor. Teklif yakın zamanda Genel Kurul’a gelecek.
Milletvekillerine bir önerim var. Plan ve Bütçe’de kabul edilen teklife siz de bir katkı verin. “Bu dönemde pozitif ayrımcılık yapılması gerekenlere” ödenmek üzere “Bu dönemde zenginleşenlere bir defalığa mahsus ek vergi” getirin. Komisyonda kabul edilen yasa teklifini milletin yüzünü güldürecek şekilde daha da güçlendirin. Olmaz mı?"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı