Yeni TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş oldu

Cumhur İttifakı’nın adayı Numan Kurtulmuş, üçüncü turda yeni Meclis başkanı seçildi.

SİYASET 08.06.2023, 04:35
1
Yeni TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş oldu
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni Meclis başkanını belirlemek üzere toplandı. Genel Kurul’da Meclis başkanlığı için 7 isim yarışırken, Cumhur İttifakı’nın adayı Numan Kurtulmuş, üçüncü turda yeni Meclis başkanı seçildi. CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl’ü, Yeşil Sol Parti (YSP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç’u, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Cihan Paçacı’yı, DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nu ve Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun’u Meclis başkanı adayı gösterdi.

TBMM İçtüzüğü’ne göre Genel Kurul’daki oylamada, ilk iki turda seçimin sonuçlanması için bir adayın 401 oy desteğine ulaşması gerekiyordu. TBMM’deki sandalye dağılımından dolayı iktidar ve muhalif grupları ilk iki turda sonuç alamadı. Üçüncü turda ise salt çoğunluk yani 301 oydan fazla alan Numan Kurtulmuş, başkan seçildi.

Meclis başkanının seçiminden önce milletvekilleri ve bakanlar yemin etti. Geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli’nin anonsuyla Cumhurbaşkanı Kabinesi’nin yeni üyeleri Genel Kurul’a geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve yeni bakanlar, yemin etmek için tek tek kürsüye çıkarak yemin etti. Ayrıca yemin etmeyen eski bakanlar da milletvekili yemini etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı