YENİAD, afet bölgesi için yardım seferberliğini sürdürüyor

Yeni Bir Dünya Sanayici ve İşadamları Derneği (YENİAD) Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgede yaraları sarmak için insani yardım çalışmalarını sürdürüyor.

AİLE 23.02.2023, 16:05
3
YENİAD, afet bölgesi için yardım seferberliğini sürdürüyor
Yeni Bir Dünya Sanayici ve İşadamları Derneği (YENİAD) Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgede yaraları sarmak için başta Malatya ve Hatay olmak üzere deprem bölgelerinde çalışmalarına devam ediyor. Saadet Partisi, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Anadolu Gençlik Derneği ( AGD) ve MİLKO ekipleri ile birlikte yardım çalışmalarını sürdüren YENİAD, depremde büyük yıkım yaşayan Hatay’ın Antakya ilçesinde de aynı özelliklere sahip aşevi kurulum çalışmalarını tamamladı.
Acil yardım çalışmaları kapsamında seferber olan YENİAD, deprem bölgesi Malatya’da afetzedeler için aşevi kurdu. Eski Köy garajında kurulan 250 metrekare büyüklüğündeki aşevinde günlük 10 bin kişiye üç öğün sıcak yemek dağıtılıyor. Hazırlanan yemekler, ihtiyaç halinde günlük 30 bin kişiye çıkarılabiliyor.YENİAD, barınma, ısınma ve gıda ihtiyaçlarına yönelik ayni destekleri 300 kişilik gönüllü ekiple yapıyor.
Bölgeye onlarca yardım tırı, binlerce yardım malzemesi göndermeye devam eden YENİAD, üye ve gönüllüleri, depremden en çok etkilenen grupta olan içerisinde olan çocukları rehabilite etmek için oyun alanları da oluşturdu.
Öte yandan temizlik ihtiyaçlarına yönelik çamaşırhaneler ve ütühaneler ile afetzedelere hizmet veriliyor.
Yeni Bir Dünya Sanayici ve İşadamları (YENİAD) Genel Başkanı Selman Esmerer, “Afet bölgesindeki eksiklikleri devlet, millet ve sivil toplum kuruluşları tek yürek, tek bilek oldu. Herkes kardeşlerinin yardımına koşuyor. YENİAD olarak Malatya’da kurduğumuz sıcak yemek çadırı ile yaraların sarılmasına katkı sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı